Mladi Bišćanin Arnel Zuberi u svojoj riznici već ima 71 medalju

Mladi Arnel Zuberi, talentovani sportista iz Bihaća, obećava svojim primjerom i medaljama mnogo uspjeha, kako ličnog tako i sporta Bosne i Hercegovine.

Arnel u svojoj kick box karijeri dugoj tek deset godina osvojio je ukupno 71 medalju, od čega 52 zlatne, 12 srebrnih i 7 bronzanih.

Pored medalja njegovu kolekciju upotpunjuju i 13 pehara za najuspješnijeg takmičara. Svakom čovjeku, pa i dječaku je najdraže priznanje njegovog grada, tako Zuberi izdvaja najznačajnijim to što je pet puta proglašen najboljim sportistom grada Bihaća i tri godine uzastopno najboljim starijim kadetom USK-a, te je dobitnik najvećeg priznanja Japodski konjanik.

Šesnaestogodišnji Bišćanin, sa svojih nepunih šest godina otkrio je svoju ljubav prema ovom sportu. U pozadini se krije i ljubav njegovog oca Emina prema istom sportu koji, iako iz zdravstvenih razloga nije nastavio putem pobjednika, nikako nije želio svoje ciljeve i neostvarene želje nametati svome sinu, ali ipak sudbina je odlučila umjesto njega.

Trenira vrijedno svake sedmice tri puta u dvorani Luke u Kick boxing Centar Bihać. Otac Emin je pomoćni trener u klubu, ali i glavni trener u Arnelovo slobodno vrijeme kada treninge sa sinom obavlja u porodičnoj kući ili na prostranim livadama pored Une, ukoliko vrijeme posluži.

Izvori finansiranja ovog perspektivnog kickboxera su prvenstveno iz kućnog budžeta i nerijetko poznanika i prijatelja koji su prepoznali kvalitet u njemu i čestitost i požrtvovanost u njegovom ocu.

“Kada nismo na treningu onda treniramo u kućnoj atmosferi. Kupio sam Arnelu dosta opreme, a nešto sam dobio od svojih prijatelja i poznanika. Iskreno se nadam da će neko od domaćih vlasti prepoznati kvalitete Arnela, a i sličnih njemu, jer Arnel je i najmlađi član kickbox reprezentacije BiH i predstavljao je BiH na Svjetskom prvenstvu u Italiji prije dvije godine”, kaže otac Emin.

Uz sve ove medelje i priznanja, Arnel je u školi i primjeran učenik, vole ga profesori i njegovi vršnjaci, kada je vrijeme takmičenja imaju razumjevanja za njega.

Izdvaja takmičenja koja su mu ostavila poseban pečat i koja su dala na važnosti njegovoj karijeri i zbog kojih je osjetio veću želju i volju da u budućnosti nastavi uporno trenirati i nizati uspjehe.

“Najdraže mi je bilo u Italiji kada sam bio na svjetskom takmičenju, ujedno mi je to bila i ekskurzija, a i osjetio sam tu čaroliju, biti među takmičarima iz cijelog svijeta. Također u Austriji kada sam bio (23.4.2017) na Evropskom kupu, tu sam osvojio treće mjesto, bilo je preko 2.000 takmičara, ali sam pobijedio svjetskog prvaka”, ispričao je Arnel, te je rekao da ne umanjuje značaje ostalih takmičenja.

Pred ovim mladim Bišćaninom slijedi i evropsko takmičenje u Skoplju, koje će se održati na ljeto, a ukoliko bude mogućnosti trebao bi i na Svjetsko takmičenje.

Borba sa vjetrenjačama običnog malog čovjeka koji radi da bi obezbjedio budućnost svome djetetu, gdje vlasti nemaju sluha za njega i njegov talenat, je borba koju Emin nastavlja kako bi Arnel kao pobjednik jednog dana ponosno se pokrio zastavom i bojama svoje BiH, i tako izmamio osmijeh na lice svakog njenog stanovnika.

Related posts