Miss BiH Aida Karamehmedović: Iako sam rođena u Švedskoj, ne mogu bez Bosne

Dvadesetčetverogodišnja Aida Karamehmedović u nedjelju je ponijela laskavu titulu Miss BiH te će 18. novembra u Kini predstavljati zastave naše zemlje na izboru “Miss svijeta 2017”.

– Mojoj sreći nema kraja. Iako sam rođena u Švedskoj, ne mogu bez Bosne. Već 17 godina nekoliko puta godišnje dolazim u jednu i jedinu. Moji roditelji Selma Džonlagić i Nadan Karamehmedović su porijeklom iz Trebinja. Na Izbor Miss BiH sam se prijavila sasvim slučajno. Preko društvenih mreža poslala sam svoje fotografije i organizatori su mi rekli da dođem na finalni izbor u Hercegovini, koji se održavao u Mostaru. Tamo sam osvojila lentu prve pratilje – kaže Aida Karamehmedović za Coolstyle.

Naša misica uskoro će se preseliti u glavni grad Švedske – Stockholm, a ističe da će uvijek pamtiti nedjelju i 1. oktobar.

– To mi je najsretniji dan u životu. Iskrena da budem, potajno sam se nadala pobjedi, a moji favoriti su bili Daliborka Popović i Darja Hajdukov. Na Izboru Miss BiH upoznala sam mnogo lijepih djevojaka i stekla nove prijateljice. Izdvojila bih Adelisu Delić i Eminu Dedić uz koje mi je sve bilo lakše – kaže lijepa Aida dodajući da ima dvije starije sestre Nadinu i Anu.

Related posts