Milan Jovičić: "Ovo je vapaj i zov Bosancima i Hercegovcima da podrže Komšića i eliminišu rušitelja BiH Dragana Čovića"

Neka, ovaj sadržaj teksta, bude i posljednji vapaj i zov, mostarskog sarajlije, iz grada Mostara.
Vapaj je za državom, Bosnom i Hercegovinom, po mjeri, željama, patriotizmu i ljubavi, građanskoj državi, ravnopravnih građana.

Država, demokratskih načela, civilizovanih građana, dostojanstvene egzistencije, sa socijalnim rješenjima i potrebama, njegovog stanovništva i svakog čovjeka, koji je smatra, svojom domovinom.

Vrijeme je došlo, za zov i krik, do neba, sa suzama u očima i željama u dušama građana, da nas u narednom periodu vode u vlasti, istinski patrioti, domoljubi, pametni i dobronamjerni, nikako slijepci, kriminalci i lopovi, po najgore iskazani nacionalisti.

Vrijeme je “hamletovsko” sa sloganom, “Biti ili ne biti”.!

Kakvu li to svi mi državu želimo, na putu u Evropu ili u tamnicu, našeg bitisanja, životarenja, ogolićenja, poniženja, ignorisanja i krajnjeg duhovnog uništavanja.

Apokalipsa u našem realnom okruženju, nameće nam potrebu, kako pojedincu građaninu i njegovom narodu, da shvate potrebnu vrijednost države i njenog značaja, za zajednički život njenog stanovništva.

Zato, stanimo pred ogledalo, skinimo sopstveni veo sa naših lica, pogledajmo istini u oči, pa se zapitajmo: “Da li nam je nužna građanska država, radi ravnopravnosti i našeg boljitka suživota”.

Shvatio sam konačno, to zavisi od pojedinca građanina i od većine nas, za naš dati glas, kandidatima, koji nam ulijevaju povjerenje u svojim stavovima, pogledima i spremnosti ličnog žrtvovanja, na ispravnom putu stvaranja, patriotske građanske države.

Raščistimo sa prošlošću i okrenimo se boljoj budućnosti, upitom lično sebi, da li sam za Bosnu i Hercegovinu, ili sam za, agresorske i genocidne tvorevine, produkte te mračne i kobne prošlosti, HB i RS !

Lažni promotori “evropskih vrijednosti” mobilišu “čistokrvne narode” da svaki glasa za svoga, plašeći nas pojmovima građanske države i tumačeći je, kao; islamističkom, unitarnom, muslimanskom, državom jugonostalgičara ili sljedbenika Miloševića i inih zlotvora iz agresorskog perioda.

Svakako je prizivanje aveti, iz nacističkog zakona ili Nirberškog zakona iz 1935 godine, sa istim ciljevima i nakanama, stvaranja moćne fašističke države, sa ogrijeznim nacistima.
U našim prilikama, kada nas ubija nacionalizam, takvi nam promotori, nikako nisu poželjni i spriječimo ih kao kandidate za buduću vlast, ma koliko bili dobri guslari, svinjogojci, orguljaši i gangaši, jer su već uveliko dokazani nacionalisti, rušitelji domovine Bosne i Hercegovini i „ slavopjevci „zločinaca iz njihovih redova, sa istom krvnom slikom ?

Poštovani sugrađani, patrioti ove nam jedine domovine, Bosne i Hercegovine, koji istinski razmišljate svojom glavom, sa normalnim i zdravim čipovima moždane memorije, ispred svoga ogledala, recite sami sebi i pošaljite nam svima poruku, vašim glasom, za čovjeka i ljude, dostojne funkcije u državi građanskoj, koja je i njegova i naša ?

Svakako i pouzdano, možemo reći i dati mu svoj glas, kandidatu, gospodinu Željku Komšiću, čovjeku i dokazanom borcu u ratu i miru, za Bosnu i Hercegovinu, patriotu i građaninu, koji ideološki pripada građanskoj opciji.

S obzirom, da je kandidat iz Hrvatskog naroda, za člana Predsjedništva BiH, kao takav je i poželjan i moguć, jaki kandidat za brojne naše glasove, kako bi na taj način i eleminisao, protivkandidata, dokazanog nacionalistu, rušitelja BiH,a tvorca HB i promicatelja lažnih „ evropskih vrijednosti „, orguljaša iz Mostara, gangaša Dragana Čovića.

Otuda je i vapaj i zov, prije svih, mojim Bosancima i Sarajlijama, umnim i poštenim Mostarcima i Hercegovcima, da podrže svojim glasom, gospodina Željka Komšića.

Nisam stranački čovjek, niti jedne partije na političkoj sceni, ali me životno iskustvo i znanje, kao Bosanskog Srbina, rođenog sarajlije, studenta Beogradskog univerziteta, privrednika i graditelja brojnih industrijskih objekata u bivšoj državi, Jugoslaviji, kao društveno političkog radnika, parlamentarca u BiH i saveznog parlamentarca u Beogradu, kao vijećnika i predsjednika Gradskog viujeća u gradu Mostaru, veoma dovoljno i kvalitetno, informativno obogatilo, uz upute za trezvenim razmišljanjem, za sve moje upute i saznaja, sa pozitivnim ishodima.

Kao građanin srpske nacionalnosti, niusam u mogućnosti, radi nakaradnih i diskriminatorskih odnosa i izbornog zakona, glasati za člana Predsjedništva iz reda svoga naroda, ali sam siguran u činjenice, koje su pogubne za naše građane i državu koju ruši i ne priznaje, da se kandidatura, guslara iz Laktaša, Milorada Dodika, ne smije podržati, pa ukoliko se i desi, ne smije imati za saradnika „ drugog rušitelja „ i nacionalistu, istih kvalifikacija ovoga guslara, Dragana Čovića.

Kao građani Federacije, nismo u mogućnosti uticati svojim glasovima, na izbor srpskog kandidata u Predsjedništvu, ali možemo osujetiti izbor Dtagana Čovića, a sa gospodinom Željkom, možemo znatno eleminisati i uticaj srpskog člana, u budućem djelovanju, na štetu interesa države nam, Bosne i Hercegovine.

Dakle, tandem Čović- Dodik, u novom Predsjedništvu i odnos, fudbalskim žargonom 2:1, stvorio bi tamnicu odlučivanja, na putu države Bosne i Hercegovine.

Jedina moguća i istinita, surova realnost, našeg stanja u državi, te mogućnost ovakvog scenarija, bio bi „ crni scenarij „ još crnji i gori, od svih prethodnih agresorskih, od SANU, HAZU, Miloševića, Tuđmana, Bobana, Karadžića, do Čovića i Dodika.

Zato, poštovani sugrađani, shvatite cjelokupnu ozbiljnost naše mnsituacije, kako bi potisnuli i sopstvene interese u cilju podrške, interesima, naše države, koja nam je i jedina domovina, brojnijim glasačima u BiH, a našoj dijaspori, mislim da će biti i sve mnogo jasnije i prihvatljivije.

Uz svako poštovanje i izvinjenje, našim Bošnjacima, kao kandidatima i glasačima, mišljenja sam, da nam i nije bitno, kod njih pobjedio za funkciju člana Predsjedništva, jer sam siguran u jedno, da su svi za Bosnu i Hercegovinu i da su dokazane patriote,

Međutim, nedopustivo je, kako sam to već danas pročitao u novinama, da je jedan od kandidata iz reda Bošnjaka izjavio, da mu je svedno, ko pobjedio iz reda Srba i Hrvata. Smiješno je tragično, iz dosadašnje stvarnosti i sve poznato i priznato, te se istinski građanski priupitajmo, gdje ste to vi bili, moji vrli Bošnjaci, da li ste došli sa Mjeseca, ništa vam nije znano, niti sveto, pa ni država, Bosna i Hercegovina. Oalobodimo se, floskula i mizernih demagoških parola ?

Isto tako, izvinjenje i brojnim drugim kandidatima, za ovu istu funkciju, što ne znači da nema i drugih pozitivnih kandidata, ali u našim uslovima, prilikama, da se nađe između dvije aždaje, guslara i orguljaša, jedini je sposoban „ lav „ Željko Komšić, da se održi i ne dozvoli i totalni raspad državnog sistema, te u takvim mogućnostima i odnosima snaga, nisam uvjeren, niti me bilo ko može ubjediti, da postoji i takav sposoban Bošnjak, sa liste potencijalnih kandidata.

Sa „ bildborda „ i velikih predizbornih plakata, poštovani sugrađani, brišite i prekrižite, bar u svojoj podsvijesti, kugu i koleru, sa slikama , Dragana Čovića i Milorada Dodika ?
Neka do „ listopada „, kao građani ove nam lijepe, ali napaćene domovine, možemo mirno da spavamo, a od listopada, kada lišće bude opadalo, sa ovim mogućim, avetima iz prošlosti i sadašnjosti, neka nam i država krene u propast , ako u njoj nestane pameti i razuma ?

Piše: mr. Milan Jovičić

(Vijesti.ba)

Related posts