Milan Bandić predložio novi naziv zagrebačkog Trga maršala Tita

Zagrebački Trg maršala Tita, jedan od najljepših i najznačajnijih dijelova glavnog grada Republike Hrvatske, dobit će novo ime, a prijedlog za promjenu uputit će sam gradonačelnik Milan Bandić.
Kako piše Index.hr, Bandić je popustio je pred višegodišnjim napadima desničara koji žele da se promijeni naziv trga. Bandić je isprva nudio opciju referenduma građana u kojem bi stanovnici Zagreba dali svoje mišljenje o eventualnoj promjeni naziva trga, ali su desničari to najoštrije odbili.

Bandić se upravo na Trgu maršala Tita danas obratio javnosti naglasivši kako je taj naziv razlog velikih nesuglasica.

“Još odzvanjaju protesti ljevice od prije nekoliko dana i desnice od prije dva mjeseca. I tako iz godine u godinu. Kruha i igara, zabavljanja ljudi temama iz prošlosti. Mislio sam da ima razuma da se ovo riješi na referendumu. Moj prijedlog će biti na prvoj sjednici da se ovaj trg s ovim nacionalnim simbolima zove Trg Republike Hrvatske”, kazao je Bandić.

Hrvatska i zagrebačka ljevica negoduje zbog sve glasnijeg pozivanja na uklanjanje tragova hrvatske socijalističke prošlosti optužujući za to novi val desnice koja nerijetko, pa čak i javno koketira sa ustaštvom.

Related posts