Meša priprema iznenađenje za Martineza

Ako je sudeći prema posljednjim treninzima Zmajeva, selektor Mehmed Baždarevič ima nekoliko dilema kad je u pitanju startna postava. Formacija za koju se odlučio je 4-4-1-1, koja se lako može transformisati i u 4-2-3-1.

Najviše problema, jasno, imao je sa sastavljanjem zadnje linije. Za Belgiju nažalost ne konkurišu Šimunović, Bičakčić i Zukanović koji bi da je sve uredu vjerovatno bili u početnoj postavi, dok je sinoć otpao i Avdija Vršajević.

Zadnju liniju tako će gotovo sigurno činiti Ognjen Vranješ i Sead Kolašinac na bekovskim, odnosno Toni Šunjić i Edin Cocalić na pozicijama stopera. Zanimljivo je da su Šunjić i Cocalić bili stoperski tandem na utakmici protiv selekcije Japana koju je prije godinu ipo naš tim pobijedio kao gost.

U veznom redu mjesta će biti za Muhameda Bešića i Matu Jajala, te vjerovatno i za Edina Višću, Sejada Salihovića i Senada Lulića, dok bi mjesto u napadu trebao zauzeti Edin Džeko. Nije isključeno ni da Baždarević Belgiju pokuša iznenaditi s Miličevićem, Hajrovićem ili s Duljevićem. Mjesto na golu, naravno, rezervisano je za Asmira Begovića.

Related posts