Mehmedović: Hapšenje Dudakovića je udar na čast patriota BiH

Ogorčen sam na sve one koji su doprinijeli da se na ovakav ponižavajući način tretira general čestite Armije Republike Bosne i Hercegovine. Kazao je ovo u razgovoru za Faktor Šemsudin Mehmedović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, povodom hapšenja generala Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine Atifa Dudakovića.

Ono što mu naročito smeta, ističe Mehmedović, jeste način na koji je Dudaković lišen slobode.

– Ovo je za svaku osudu jer nikada general Dudaković, što mu ne dozvoljava generalska čast, ne bi dozvolio da se ne javi na poziv Tužilaštva BiH ili bilo koje druge institucije koja bi vršila eventualne provjere o svim događajima koji su se desili tokom agresije na BiH. Prave se spektakli od zvučnih imena kao što je general Dudaković i nije ovo prvi slučaj. Sjetimo se mnogih generala koji su na sličan način tretirani, među kojima sam bio i ja. Smatram da je sva bošnjačka i bosanska politika podbacila jer ovo nije više pitanje generala Dudakovića. Ovo je pitanje časti i dostojanstva svih nas koji živimo u ovoj zemlji – kazao je Mehmedović.

Antibosanska politika, dodaje zastupnik u državnom Parlamentu, ovakvim postupcima nastoji dovršiti projekat podjele BiH te, kako je kazao, ojaditi sve one koji bi ponovo stali u odbranu države.

– Očigledno da neki visokopozicionirani dužnosnici u raznim institucijama pokušavaju preko ovog slučaja da naprave odličnu karijeru samo za sebe, zanemarujući zapravo da je hapšenje generala Dudakovića udar na čast i dostojanstvo svih čestitih patriota BiH – zaključio je Mehmedović.

Related posts