Megan Markl: Kraljica nas ne može legalno zaustaviti da koristimo brend "Sussex Royal"

Megan Markl (Meghan Markle) i princ Hari (Harry) žele nastaviti da koriste svoj brend “Sussex Royal” nakon odvajanja od kraljevske porodice.

Megan je rekla prijateljima da ništa pravno ne sprečava nju i princa Harija da koriste brend uprkos zabrani kraljice, kako pišu mediji.

Par se nadao da će nastaviti da koristi tu titulu, za koju se vjeruje da su potrošili ogromnu količinu novca, nakon što su se povukli sa svojih uloga.

No, kraljica je donijela odluku i rekla da im nije dozvoljeno da koriste titulu za svoje projekte i dobrotvorne akcije. A to nisu dobro prihvatili.

https://www.instagram.com/p/B8MjqZQpfba/?utm_source=ig_embed

Megan je navodno rekla prijateljima da upotreba riječi “royal” (kraljevsko) ne bi trebala biti problem i nije kao da se žele baviti prodajom majica i olovaka, prenio je “Daily Mail”. 

Izvor je tom listu rekao: 

– Megan je rekla da je završila s dramom, a isto važi i za Harija.

Navodno je tvrdila da je par odabrao ime “Sussex Royal” da bi “zaštitio kraljevsko ime, a ne da to koristi”.

Prijatelji, također, tvrde da je rekla da je njihov „uspjeh neizbježan“ bez obzira na to mogu li koristiti ime ili ne.

– Rekla je da, bez obzira na ime, Hari i Arči imaju kraljevsku krv i niko im to ne može oduzeti. I da će se kao porodica uvijek smatrati kraljevskim. Rekla je da znaju koje su njihove istinske namjere i da je samo to važno – navedeno je.

Nakon što se zvanično povuku, par je spreman pokrenuti svoju neprofitnu organizaciju i nastavit će sarađivati sa svojim postojećim sponzorima.

Izvor: Avaz.ba

Related posts