Masovna tuča u Cazinu: Nekoliko lica privedeno

Prema izvještavanju Ministarstva unutrašnjih poslova, u nedjelju se u Cazinu dogodila masovna tuča u kojoj je učestvovalo pet lica, a od kojih je dvoje zadobilo lakše tjelesne povrede.

U izvještaju MUP-a o ovom nemilom događaju stoji:

Policijski službenici radeći po prijavi da je na parking prostoru benzinske pumpe u mjestu Ostrožac, grad Cazin, došlo do fizičkog obračuna između više lica : D.O.rođen 1968.godine, A.H.rođen 1960.godine, D.A.rođen 1996.godine, K.H.rođen 1984.godine, S.M.rođen 1991.godine, te nakon provedene istrage utvrdili su da su navedena lica počinila krivično djelo “Nasilničko ponašanje“. Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu bit će prosljeđen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.
Pored navedenog, u nedjelju su evidentirana još 3 krivična djela na području Unsko-sanskog kantona i to u Velikoj Kladuši, Sanskom Mostu i Bužimu:

Sanski Most

Policijskoj stanici obratio se K.S.rođen 1999.godine koji je prijavio da mu je iz novčanika koji se nalazio na šanku ugostiteljskog objekta otuđen novac. Operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da je izvršilac krivičnog djela „Krađa“ lice B.D.rođen 1997.godine protiv kojeg će biti podnešen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Velika Kladuša

Policijskoj stanici obratio se Š.R.rođen 1954.godine koji je prijavio svog brata Š.I. rođen 1957.godine da mu je uputio verbalne prijetnje i tom prilikom držao vatreno oružje u ruci. Od istog je izuzet vojni karabin a nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu“ Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava“.

Bužim

Policijskoj stanici obratila se A.M. rođena 1973.godine koja je prijavila da je njenu majku A.A.rođena 1942.godine fizički napao njen otac A.D.1948.godine . Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Nasilje u porodici“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bužim.

Related posts