Majstori divljih voda pokazali znanje na Uni

U Bihaću je jučer održano peto takmičenje skipera – rafting vodiča u sklopu čega je organizovano i takmičenje u skokovima u rijeku Unu, sa skakališta u Midžića mahali, javlja Anadolu Agency (AA).

Manifestacija koja polako prerasta u tradiciju je okupila veliki broj majstora divljih voda.

Takmičenje je upriličeno na slapu u centru grada, preko puta poznate bihaćke plaže “Beton”, a uključuje vještine i tehnike raftinga, brzo okretanje rafta, plivanje za čamcem, penjanje, okretanje, vraćanje i preusmjeravanje.

“S ovim takmičenjem smo započeli prije pet godina, s ciljem promovisanja raftinga i skiperskog zanata kako bi se što veći broj ljudi iz Bihaća i kantona priključio našem klubu i prošao obuku za skipere, tako da turisti koji dolaze u Unsko-sanski kanton, mogu bezbjedno da plove rijekom Unom i uživaju u njenim ljepotama. Na ovogodišnje takmičenje prijavilo se ukupno 20 takmičara, međutim neki su odustali zbog upale mišića i raznih drugih stvari. Tako da je ovo takmičenje bilo samo za one najodvažnije takmičare, a rezultati su pokazali da su trojica koja su osvojila prva tri mjesta, prošli našu obuku i tako pokazali da sav naš trud nije bio uzalud”, izjavio je za AA Mersad Ćoralić, organizator takmičenja.

Generalni pokrovitelj je Grad Bihać, gradonačelnik Šuhret Fazlić, sponzor Nacionalni park Una, a za prva tri mjesta osigurane su novčane nagrade i plakete.

Prvo mjesto i 300 KM osvojio je Šefik Jašić. Drugo mjesto i 200 KM osvojio je Haris Tutić, a treće mjesto i novčanu nagradu od 100 KM osvojio je Adis Topčagić.

Related posts