Na Igmanu se otvara War Zone Centar: Adrenalinska borba na autentičnom ratištu uz jezive zvuke

Olimpijska planina Igman konačno će dobiti nove sadržaje u kojima će moći uživati građani BiH, ali i brojni turisti koji posjećuju našu zemlju. Najveći regionalni centar za airsoft i paintball War Zone Centar Igman bit će otvoren 5. maja i nudit će vrhunsku adrenalinsku zabavu svim posjetiocima.

Bitno je istaći da kompleks neće sadržavati samo prirodnu arenu za “oružane borbe” već i ugostiteljski objekat, odmaralište za žene, park za djecu i šetalište za rekreativce. Ipak, naglasak je na najvećem kompleksu za airsoft i paintball koji će se prostirati na blizu 150.000 metara kvadratnih. Ekipe koje se odluče zabaviti na autentičnim mjestima gdje su vođene borbe tokom Drugog svjetskog rata i boravili vojnici tokom prethodnog rata, dobit će full opremu modernog vojnika.

Učesnici dobijaju majice, hlače, borbene prsluke, kacige, štitnike, zaštitne maske, rukavice, a oružje mogu birati (pištolji, puške, snajperi, mitraljezi i dr.).

“Prostor sadrži rovove, bunkere, zemunice, mitraljeska gnijezda, osmatračnice i slično što daje veći adrenalin. Kompletan teren je ozvučen zvukovima helikoptera, pucnjave, zavijanja vuka, koraka kroz šumu, vjetra a sve da bi se učesnici mogli naježiti i osjetiti pravu atmosferu. Tu su i vojna vozila i kamioni koji daju draž terenu. Teren je pokriven i videokamerama tako da učesnici mogu dobiti snimak borbe, a moći će pratiti sve i putem livestreama. Bitno je naglasiti da nismo narušili šumu već je sve napravljeno u prirodnom ambijentu. Stranci su veoma zainteresovani jer imaju ovakva borilišta širom Evrope, ali nije kao ovdje jer su ovo autentična mjesta i zato se kompleks zove Ratna zona Igman”, rekao nam je pokretač projekta Adis Alihodžić.

U kompleksu se nalazi i restoran “Sarajevski begluk” koji ima 200 sjedećih mjesta u kojem će se služiti između 50 i 60 tradicionalnih i internacionalnih jela.

“U njegovom sklopu je i adrenalin park za djecu, te šetnica na kojoj će biti klupe. U blizini će biti i sunčalište prvenstveno za žene na kojem će biti ležaljke, a služit će se voćna salata i cijeđena narandža. U ponudi damama će biti i mini biblioteka, te masaže. Bitno je naglasiti da je sve okruženo borovom šumom”, kazao je Alihodžić.

Od drugih sportskih aktivnosti u ponudi će biti košarka, živi stoni fudbal, pikado, streljana, jahanje, bicikla, zipline za djecu, te odbojka. Iznad restorana je i muzej koji je napravljen u kolibi gdje je boravila vojska.

“Prostor smo preuredili i pretvorili u Muzej odbrane Igmana koji nije klasični. U njemu se prikazuje video o historiji Igmana – od Drugog svjetskog rata, preko Olimpijade do proteklog rata. Sadrži autentične rovove i sve ono što je bilo tokom ratova na ovom prostoru”, rekao je Alihodžić.

Završetak radova na War Zone Igman očekuje se za najkasnije 15 dana.

Related posts