Ljekari u Zvorniku dočekali komisiju Ministarstva zdravlja RS-a: Popijte kafu i razgulite (VIDEO)

Komisiji koju je poslao ministar zdravlja Republike Srpske Dragan Bogdanić da pomogne novom direktoru da sjedne u fotelju bolnice u Zvorniku dočekana je u ovoj javnoj ustanovi riječima da komforno može da se vrati u Banju Luku, jer do smjene neće doći.

Komisija Ministarstva zdravlja Republike Srpske ostala je iznenađena reakcijom uposlenika zvorničke bolnice koji su im jasno poručili kako od smjene Milorada Drljevića i postavljanja Jovana Okuke na mjsto direktora nema ništa.

“Imate li vi osjećaj stida i srama? Sram vas bilo. To vam govorim u ime kolega i u svoje ime. Danas neće biti primopredaje i tako slobodno recite. Potcijenili ste nas. Pitamo ministra, pitamo predsjednika Dodika za kojeg smo svi ovdje 99 posto glasali i podržavali, išli u prve redove. Pitamo da li su bolnica Rajka Dukića u Milićima i bolnica Lazara Prodanovića u Bratuncu važnije i od većeg državnog interesa nego Javna zdravstvena ustanova Zvornik koja pokriva osam općina, 150.000 ljudi na glavnom putu između Sarajeva i Beograda”, rekao je hirurg Zoran Komljenović.

Uposlenici su ocijenili da su izaslanici iz organa izvršne vlasti došli u Zvornik kao “mrcine” da smjenjuju čovjeka koji je dobar menadžer i uspješan direktor.

“Kakvu poruku šaljete? Ako smjenjujete njega zašto niste smijenili sve ustanove. Zašto im vi kao komisija, dobili ste vjerovatno dnevnice, niste rekli mi nećemo da idemo. Smjenjujete njega, a ne smjenjujete ljude koji duguju milione. Pitate li se vi šta? Jeste li vi ljudi? Koja ste struka uopće? Predstavite se. Je li se svi toliko bojite Milorada Dodika, Željke Cvijanović ili ministra? Je li vam se tresu gaće? Ja sam član SNSD-a nažalost. Ušao sam u taj SNSD prvo zbog Dodika, a onda zbog Lazara Prodanovića mog prvog učitelja hirurgije”, kazao je Komljenović.

Radnici koji se protive smjeni i danas ponavljaju da su obmanuti jer im je prvo rečeno da Drljević mora ići zbog narušenih međuljudskih odnosa, da bi se dan kasnije promijenio razlog i ozvaničili dugovi. Zato su štrajkači očekivali ministra umjesto komisije. Dok im on ne stigne, nastavljaju mirne proteste dok se ne opozove odluka Vlade. Ponovo tvrde da je sve “maslo” SNSD-ovog Lazara Prodanovića, prvog čovjeka te stranke u Zvorniku i poslanika u Parlamentu BiH, prenosi ATV.

“Sram vas bilo. Ma nema, ‘ajde popijte kafu, sretan put, doviđenja, razgulite”, poručili su uposlenici bolnice u Zvorniku.

Related posts