LG predstavio pametni telefon sa 5 kamera

Za veliki broj korisnika pametnih telefona jedna od najvažnijih opcija prilikom odabira pametnog telefona jest kvalitet kamere, a kada su u pitanju najjači modeli, gotovo da se i ne može pogriješiti jer svi uređaji nude odličnu optiku. Kako bi se razlikovali od konkurencije te korisnicima ponudili što kvalitetnije iskustvo fotografisanja, pametni telefoni danas dolaze i s dodatnim opcijama, poput vještačke inteligencije koja se brine za prepoznavanje uslova fotografisanja i korištenja najboljih podešavanja te s više kamera.

LG je prije dva dana predstavio smartphone V40 ThinQ koji dolazi s čak pet kamera, tri sa zadnje strane i dvije s prednje strane, koje pokrivaju sve uglove snimanja pa će se tim telefonom moći snimiti fotografije širokog ugla, zumirati i, naravno, snimati portretne fotografije sa zamućenom pozadinom.

Sa zadnje strane nalaze se tri kamere – standardna kamera od 12 MP, kamera širokog ugla (107 stepeni) rezolucije 16 MP te telefotokamera od 12 MP, dok se s prednje strane nalaze kamera od 8 MP za selfije i dodatna kamera od 5 MP širokog ugla koja će omogućiti snimanje grupnih selfija. Zanimljiva opcija jeste mogućnost snimanja tri fotografije u isto vrijeme (s tri zadnje kamere) i povezivanje tih fotografija u animaciju te, naravno, neizostavna vještačka inteligencija. Kako uređaj dolazi s tri različite kamere, tako ni njihov kvalitet nije jednak – na The Vergu, na kojem su već testirali ovaj uređaj, kažu kako npr. kvalitet telefotosnimaka u zatvorenim prostorima nije najbolja, ali su generalno izuzetno zadovoljni s mogućnostima kamera.

Iako će LG V40 ThinQ biti najprepoznatljiviji po kamerama, taj pametni telefon dolazi i s drugim naprednim opcijama – ima ekran dijagonale 6,4 inča rezolucije 1440 x 3120 piksela, 6 GB RAM-a i 64 GB skladišnog prostora koji se može nadograditi microSD memorijskim karticama, a pokreće ga Snapdragon 845 te Android 8.1 Oreo.

Otporan je na vodu i prašinu (IP68), ima i ulaz za slušalice od 3,5 mm, bateriju kapaciteta 3300 mAh, mogućnost brzog i bežičnog punjenja, dok je senzor otisaka prstiju smješten sa zadnje strane kućišta.

Novi LG-jev smartphone s pet kamera na tržištu će se pojaviti tokom ovog mjeseca po cijeni između 900 i 980 dolara.

(zdnet.com)

Related posts