Krupljanin Adnan Kanurić buduća zvijezda bh.fudbala

Adnan Kanurić je još jedno ime koje već sa 17. godina plijeni pažnju bh. medija. Rođen je 2000-te godine u Linzu, a nakon nekoliko godina porodica je preselila u Salzburg gdje je član jedne od najboljih fudbalskih akademija Evrope i stoji među stativama austrijskog Red Bulla U-17.

Kako su se roditelji 2007., morali opredjeliti za austrijsko državljanstvo tako je Adnan ostao bez bh.pasoša, ali njegova veza sa Bosanskom Krajinom nije blijedila, jer svaki praznik u Austriji, te vjerski blagdan, ljetni ili zimski raspust Kanurići su dolazili i kao većina Krajišnika održavali blisku vezu sa porodicom, rodbinom i prijateljima. Adnan i njegov mlađi brat Benjamin, koji je jedan od najboljih strijelaca RB U-15 odrastali su, trenirali i igrali svakodnevno, te pratili sva dešavanja u domovini, a posebno se radovali svakoj utakmici reprezentacije i sanjali da zaigraju za BiH.

Riječ je o mladom golmanu Red Bull Salzburga Adnan Kanurić.

Adnan, koji igra na poziciji golmana, privukao pažnju na sebe, jer je odigrao nekoliko utakmica protiv Manchester Cityja, Ajax Amsterdama i Liverpoola. Igrao je i protiv mnogih drugih evropskih fudbalskih velikana.

Kanurić je vjerovao da ono što se sanja i na čemu se svakodnevno radi, to se i ostvari, pa je tako došao na jedan od kampova Saveza u Zenici, gdje je oduševio selektore i koordinatore reprezentacije

Kanurić bi i ranije bio član reprezentacije, ali ovaj mladi golman nije imao bh. pasoš. U Ministarstvu civilnih poslova i NS BiH dali su sve od sebe kako bi ovom malom čuvaru mreže ispunili san.

Međutim, kako je on buduća zvijezda bh.fudbala tako je Savez dao preporuku ka Ministarstvu Civilnih poslova u vezi sticanja bh.pasoša po osnovu sporta, a Vijeće ministara na kraju istog dalo saglasnost. Međutim, kako je Bosna država procedura i procesa u svu administrativnu i drugu proceduru uključili su se Adnan Bajrić uz autoritet i uticaj krajiških generala okupljenih u Udruženje Krajišnika u Sarajevu, koje je preporučilo i promoviralo/lobiralo i za druge krajiške Zmajeve, od Anela Hadžića do Benjamina Hadžića.

Juniorska reprezentacija BiH pobijedila je juče u Stanišićima Gruziju sa 1:0 u susretu 1. kola kvalifikacionog turnira za odlazak na Evropsko prvenstvo, na golu se našao naš zmaj krajišnik Adnan Kanurić.

Related posts