Kovačević odbio da se slika sa Dodikom: “Snosi krivicu za ambijent koji je stvoren”

Milorad Dodik požurio je jutros da, u pratnji Vlade Đajića direktora UBKC-a, obiđe teško pretučenog novinara BNTV Vladimira Kovačevića i ponudi mu “zaštitu”, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

Cinično, ako se ima u vidu da Dodik već mjesecima targetira novinare BN TV kao neprijatelje RS i strane plaćenike.

“Rekao sam mu da on snosi krivicu za ambijent koji je stvoren, jer targetira novinare; Stvoren je ambijent u kojem se napadaju novinari, označeni od vlasti kao neprijatelji i premlaćuju metalnim šipkama”, rekao mi je Kovačević.

Prema njegovim riječima, Dodik mu je odgovorio da i novinari “svašta pišu” o njemu. Na to mu je Kovačević rekao da postoji Zakon o kleveti i da može da tuži, kao i da protiv njega nema nijedna tužba.

“Ne možete sa pozicije predsjednika RS novinare koji se bave istraživanjem kriminala i korupcije nazivati stranim plaćenicima”, rekao je Kovačević Dodiku.

Dodik je Kovačeviću ponudio zaštitu, što je novinar BN TV primio k znanju.

Kovačević nije dozvolio zajedničko slikanje sa Dodikom, jer ne želi da se ta fotografija koristi za “vađenje štete”, niti za opravdavanje Režima za brutalan napad, koji je posledica lažnih optužbi vrha vlasti na račun novinara koji kritički pišu o njima.

Kovačević je tražio od Dodika da ne objavljuje da ga je posjetio, ali mu je ovaj odgovorio da on to mora učiniti na pres konferenciji.

Kovačevića je posjetio i Branislav Borenović, ali nije bilo fotografisanja ni sa njim, niti je objavljeno da je bilo posjete.

Kovačević je sinoć, ispred svog stana, teško pretučen metalnim šipkama; Razbijena mu je glava sa obje strane, razderano uho i usne.

Kovačevića su pretukla dva nasilnika sa, kako mi je jutros rekao, svjesnom namjerom da ga teško povrijede.

Kovačević, novinar BNTV, osnivač portala “Gerila” i bloger, pretučen je sinoć nakon što se vraćao kući sa posla: Izvještavao je za BN TV sa mirnog okupljanja građana na Trgu u Banjaluci, koji već pet mjeseci traže da se otkrije Istina o Naručiocima Ubistva i Ubicama Davida Dragičevića, kao i da se počinioci privedu pravdi, piše Slobodan Vasković.

Related posts