Košarkaši Želje 1971 počinju pripreme za predstojeću sezonu

Prvotimci Košarkaškog kluba „Željo 1971“ iz Bihaća počinju s pripremama za predstojeću takmičarsku sezonu u A2 ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Duga pauza uslovljena pandemijom koronavirusa onemogućila je kontinuitet timskog rada i napretka, tako da će stručni štab morati u kratkom vremenskom periodu maksimalno pripremiti ekipu za nove ligaške izazove.
Bihaćki sastav ove godine s klupe predvodi Dinko Hadžić, dok će njegov prvi pomoćnik biti Jasmin Salihagić. Okosnicu tima činit će igrači iz prošlosezonskog igračkog rostera, kojeg su ipak zbog studentskih obaveza napustili talentirani Tarik Kurbegović, Amar Begatović i Amar Alagić.
Njihov odlazak pokušat će se donekle nadoknaditi saradnjom sa Školom košarke „Bosna XXL“, odnosno angažmanom najistaknutijih članova juniorskog sastava ove uspješne i prepoznatljive škole košarke u gradu na Uni.
S ciljem daljeg rada na organizacijskom i rezultatskom napretku, napravljene su i određene promjene u upravljačkoj strukturi kluba. Predsjednik novoizabranog Upravnog odbora Košarkaškog kluba „Željo 1971“ je Osman Mulić, a članovi su Amir Kudić, Dino Šabić, Dinko Hadžić i Jasmin Salihagić.
U trenažnom procesu radit će se prvo na fizičkoj pripremi igrača, nakon čega će se pažnja usmjeriti na taktičku pripremu i uigravanje tima.
Kao i prethodnih sezona, klupski ciljevi će biti podređeni adekvatnom razvoju mladih igrača, kako bi se u dogledno vrijeme stvorili svi preduslovi za iskorak ka višem takmičarskom rangu.

Related posts