Press KO SDA USK-a: Pozvali na stabilizaciju stanja u USK

Kantonalni odbor SDA Unsko-sanskog kantona održao je danas press konferenciju povodom njihove nedavne odluke o uvođenju povjereništva, po drugi put, u općinskoj organizaciji SDA Bužim. Desilo se to uslijed kampanje opozicije koja je pokušala sakupiti potpise za smjenu Vlade kantona koju predvodi SDA, a dvojica poslanika SDA iz Bužima čija je podrška Vladi bila presudna, izborili se za ovo drugo povjereništvo.

-Prvim povjereništvom, ispostavilo se, rukovodio je naš kolega Kasim Mulalić koji je nasilno isključivao ljude iz stranke, a ovo nije stranka pojedinaca. Uvođenjem drugog povjereništva u Bužimu primjenjujemo modus proširenja SDA- kazao je Amir Avdić, potpredsjednik SDA USK. Iako je Kasima Mulalića nazvao “glavnim kočničarom” procesa, ipak ga je pozvao da radi u korist SDA i da prihvati novo povjereništvo.

Svi općinski odbori danas su bili kao podrška uz KO SDA koja je jednoglasno donijela odluku

Predsjednik SDA Sanski Most Asim Kamber je kazao za svog kolegu iz Federalnog parlamenta Kasima Mulalića da je uvijek savjesno vršio poslaničku dužnost te da vjeruje kako Mulalić neće sabotirati rad SDA u Federalnom parlamentu.

– Isto tako, mi nećemo iz Vlade USK izbaciti ni SBB ministre iako su oni napustili koaliciju sa nama u kantonu, a opozicija kreiranjem nestabilnosti samo računa na predizborne poene. Mi im nećemo stajati na putu ako postoji 16 potpisa za smjenu Vlade USK-a, kazao je Kamber.

Na pitanje, imaju li sad većinu u Skupštini USK-a, Kamber je odgovorio da možda je već imaju, ali da će se to vidjeti na sjednici Skupštine USK koja je zakazana za ponedjeljak.

Izvor: Oslobođenje – KO SDA USK-a: Morali smo uvesti drugo povjereništvo u Bužimu

Related posts