Ko je mladić koji je izrešetan u Novom Sadu: Sin policijskog znavničnika sa debelim dosjeom

Marko Markuš (29), koji je sinoć ubijen u klasničnoj sačekuši kod hotela “Sajam”, sin je visokog zvaničnika novosadske policije, ali i žestoki momak sa debelim policijskim dosijeom.

Ubijeni se družio sa NBA košarkašem i doskorašnjim direktorom KK Partizana Nikolom Pekovićem, u čijem automobilu je sinoć pronađena droga i oružje.

Markuš je 2014. godine osuđen u Višem sudu u Novom Sadu na pet godina zatvora jer je nožem pokušao da ubije sugrađanina Slobodana Milutinovića na Tvrđavi. Međutim, nakon žalbi na presudu, pravosnažno je oslobođen za to djelo početkom ove godine.

Protiv njega se vodio i sudski proces vezan za incident koji se dogodio 2014. godine u Ulici Laze Talečkog u Novom Sadu, kada je ranjen policajac Dalibor Bogdanović.

Suđenje za taj slučaj trebalo je da počne 13. marta. Markuš je optužen i za teške povrede koje je nanio Aleksandru Kovačeviću zvanom Dizel. Kovačević je, inače, kum navijača Jovana Kecmana, s kojim se te večeri Markuš tukao. U tuči Markuš je Kovačeviću slomio vilicu i to se vodi kao nanošenje teških povreda. Tužilaštvo je tada Markušu ponudilo nagodbu, kako bi za to djelo odgovarao godinu i po dana.

Ubijeni je još osuđen 2006. zbog napada na policajca, optužen je za ranjavanje dvojice mladića u „Crvenoj kafani“ 2006. godine, za ranjavanje Radeta Ašćerića i izazivanje opšte opasnosti ispred kluba „Kili“ u decembru 2007.

Markuš je bio osumnjičen u policijskoj istrazi zbog pokušaja ubistva novosadskog biznismena Miće Nikolića Sarme tokom 2008 godine, a dovodio se u vezu i sa nanošenjem teških povreda Aleksandru Dragojloviću, koji je usled toga preminuo krajem 2008.

Related posts