Klubovi iz Republike Srpske podržali cazinske kolege: Zašto RTRS i Večernje novosti nisu spomenuli da airsfot klubovi postoje i u RS-u?

Naslovnice srbijanskih medija proteklih dana bile su pune naslova o tome da Izetbegović sprema Bošnjake na rat, a u tekstovima stoji da je tajnu obuku u BiH prošlo najmanje 9.000 Bošnjaka. Međutim, u tekstovima su korištene fotografije airsoft klubova iz BiH, kao i karta naše države s informacijama da su obuke sprovedene u: Bužimu, Bihaću, Maglaju, Zenici, Sarajevu, Tuzli i Živinicama.

Prema informacijama srbijanskih i sprskih medija, više od 9.000 mladića u dobi od 18 do 35 godina ove godine je prošlo školu pucanja i osnovnih taktičkih borbenih radnji, a navodi se i to da je 5.000 njih zadužilo uniformu i osnovnu vojnu opremu.

Međutim, klubovi iz manjeg bh. entiteta (RS) podržali su kolege u cazinskom klubu “Crna munja”.

“U dnevniku RTRS-a, tema je bila airsoft u BiH, sa evidentnim akcentom na FBiH. Mišljenja smo da je veći broj klubova i ljudi oštećen pisanjem “Večernjih novosti”, odnosno da su kolateralna šteta nesavjesnih pojedinaca i grupa, koji su svojim radom, pisanjem i predstavljanjem društvenim mrežama, doveli do situacije koju trenutno imamo svi pred sobom. Iznenađuje i da u novinama i Dnevnk RTRS-a nijedan klub iz RS-a nije pomenut, pa se javnost dovodi u zabludu da klubovi postoje samo u FBiH. Jedini način da se prikaže realna slika, pored istrage nadležnih organa, jeste davanje termina u nekoj od ciljanih emisija RTRS-a, gdje će se sigurno odazvati neko da predstavnika klubova iz RS-a, a vjerujem i Airsfot Saveza FBiH, stoji u saopćenju Airsoft kluba “SAJP”, kojeg su na svojim službenim stranicama prenijeli i klubovi iz Trebinja, Banja Luke, Prijedora, Dervent…

usn.ba

 

Related posts