Karijeru je počeo u siromaštvu, a danas puni arene! Merlin se ponosi skromnom djecom - kćerka mu je završila Oxford, a sin...

Vlastitu suprugu je oteo i oženio uprkos zabranama.

Velika regionalna zvijezda je glazbenik Dino Merlin, karijera mu traje nekoliko desetljeća, a tokom njih punio je Arene i u regiji i u svijetu. I dok će o poslu i glazbi uvijek sa zadovoljstvom pričati s novinarima, privatni dio života nastoji držati podalje od očiju javnosti. Vlastiti život bio mu je inspiracija i za neke od pjesama, no javno će o svemu što je prošao u životu rijetko pričati.

Najveća svetinja su mu njegovo dvoje djece, čiju želju za privatnosti nikada nije dovodio u pitanje. Sa suprugom Amelom dobio je kćer Naidu i sina Hamzu, koji su odlučili ne biti dio očeve priče o slavi, već su svoj put odlučili graditi mimo poznatog prezimena. Takva je i Merlinova supruga Amela, samozatajna arhitektica koja s djecom živi potpuno normalno. Dok je Dino gradio karijeru, ona je bila posvećena majka i danas s ponosom može reći da su joj djeca izrasla u uspješne mlade ljude.

Naida je studirana na Oxfordu, a sin je trenutno na magisteriju na Westminsteru

Merlinova kćer Naida posvećena je karijeri u području informatike, a može se pohvaliti i završenim postdiplomskim studijem na Oxfordu. Njezin šest godina mlađi brat trenutno je na magisteriju iz glazbenog menadžmenta na sveučilištu Westminster. Svojedobno je Merlin za Gloriju ispričao ponešto o svojoj djeci, govoreći o njihovim različitim karakterima. Kako je Naidu dobio na početku karijere, tvrdi da je njegova kćer osjetila sve – od neimaštine do luksuza, no i da je novac jednostavno ne fascinira.

‘Naida je rođena kada sam počinjao karijeru i u djetinjstvu je doživjela sve – od neimaštine do, metaforički rečeno, kavijara i šampanjca. Navikla se na skroman život pa je njezin odgovor na moje pitanje – što da joj donesem iz Pariza ili New Yorka uvijek bio: ‘Tata, hvala, imam sve, samo se što prije vrati kući’. Materijalno je ne zanima, za razliku od njezinog mlađeg brata. Kad njega pitam što mu treba, i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbi’, kroz smijeh je istaknuo Merlin.

Zabranjena ljubav završila se sretno

Dvoje djece dobio je sa suprugom Amelom, kojoj je posvetio hit ‘Kad si rekla da me voliš’. Većina njegovih pjesama posvećena je upravo njoj. Kako je njihova ljubav u početku bila zabranjena, Merlin i Amela tajno su se vjenčali i u početku živjeli prilično skromno. Poznata je već dugo njegova priča o tome kako je svoju ženu praktički oteo. ‘Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili sam moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam gledao na vrata da ne bi netko naišao i pokvario nam sreću. Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili i preselili kod moje majke, odmah smo osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za obitelj, a Amelini roditelji su bili toliko ljuti da pola godine nisu htjeli niti čuti za nju. Ali eto, vrijeme liječi sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem’, zaključio je slavni glazbenik, prenosi Jutarnji.

Related posts