Jučer na području USK: Teška krađa u Bihaću, u Cazinu slučaj razbojništva i nasilja u porodici

U protekla 24 sata na području Unsko-sanskog kantona je evidentirano:

Kriminalitet

Evidentirana su 4 krivična djela a koja su izvršena na području

Bihać

Dana 05.04.2017. godine PS obratio se A. N., rođen 1982. godine, koji je prijavio provalu u UR „Stella“. Uviđaj na licu mjesta obavili su istražitelji OKP PS Bihać koji nastavljaju daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Teška krađa“.
Dana 05.04.2017. godine PS obratila se A. H. rođena 1995. godine, koja je prijavila fizički napad na sebe od strane D.H. rođen 1992. godine a koji se dogodio neposredno prije prijave unutar stana vlasništva D.H. Prijaviteljka je upućena u KB Dr. Irfan Ljubijankić, gdje su joj konstatovane lakše tjelesne povrede. Uviđaj na licu mjesta obavili su istražitelji OKP PS Bihać, koji nastavljaju daljni rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Lakša tjelesna povreda“.

Cazin

Dana 05.04.2017. godine PS obratila se I.B. rođena 1959. godine, radnica i direktorica apoteke „EURO FARMACIJA DŽ i N“, a koja je prijavila da je u apoteku ušlo jedno NN muško lice, te je uz prijetnju nožem iz kase otuđilo neutvrđenu količinu papirnog novca. Lice Č.M. rođen 1992.godine, osumnjičen za izvršenje krivičnog djela, lišen je slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Uviđaj na licu mjesta kao i daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Razbojništvo“ nastvaljaju istražitelji OKP PS Cazin.
Dana 05.04.2017. godine PS obratila se F.Đ., rođena 1979. godine koja je prijavila svog supruga F. E., rođen 1981. godine da ju je u porodičnoj kući fizički napao. U Domu zdravlja Cazin prijaviteljki su konstatovane lakše tjelesne povrede. Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Nasilje u porodici“ nastavljaju istražitelji OKP PS Cazin.

Javni red i mir

Na području USK-a, javni red i mir narušen je 6 puta a policijski službenici su u svim slučajevima intervenisali te protiv počinioca poduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Cazin- 1 narušavanje- „Naročito drsko ponašanje“
Sanski Most- 2 narušavanja- „Omalovažavanje i ne postupanje po naređenju OSL-a“ „ Fizički napad“
Velika Kladuša- 2 narušavanja –„ Prosjačenje“ „Paljenjem vatre na javnom mjestu pri čemu dolazi do širenja dima i neugodnog mirisa“
Bosanska Krupa – 1 narušavanje- „ Prosjačenje“

Saobraćaj

Na području USK-a dogodilo se 5 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica zadobila lake tjelesne povrede.

Bihać – 1 saobraćajna nezgoda
Cazin- 1 saobraćajna nezgoda
Sanski Most- 1 saobraćajna nezgoda
Velika Kladuša – 1 saobraćajna nezgoda ( 2 lica zadobila LTP )
Bužim- 1 saobraćajna nezgoda

Related posts