Ispovjest 32-godišnje samohrane majke: Pozvonio je, a onda sam preživjela pakao

Noć 11. juna bila je najteža u životu Aranđelovčanke Bojane M. (32). Bivši nevjenčani suprug, Alen I. (29), sa kojim ima kćerku od dvije i po godine, na prevaru je namamio u automobil, odvezao na Bukulju, pretukao i silovao.

Za ispovjest u “Blicu”, Bojana se dva dana kasnije odlučila kako bi svim ženama, koje su prošle kroz pakao nasilja, poručila da ne smiju da šute, piše Blic.

– Poslije svega što mi je uradio te noći, razmišljala sam šta da radim. S jedne strane, ako ga prijavim policiji, pomislila sam obrukat ću i sebe i dijete koje imam s njim. Ali sam shvatila da to nije moja bruka, nego njegova i prijavila sam ga. Najviše zbog toga da mi to ponovo ne bi uradio. Iste noći sam otišla u Hitnu pomoć, ispričala sam sve šta mi je uradio. Ljekari su pozvali policiju i on je uhapšen – priča Bojana.
Stravično nasilje koje je preživjela te noći počelo je Alenovim pozivom za pomoć.

– Bila sam u kući sa bebom, i momkom sa kojim sada živim. Alen me je pozvao oko sat poslije ponoći. Rekao mi je da je ispred moje kuće, zamolio me je da izađem, da mu treba pomoć. U papučama sam izašla na ulicu. Odmah sam vidjela da je pijan. I zbog toga je i tražio pomoć. U blizini je bila policijska patrola, bojao se da sam ode do svog automobila da ga ne bi zaustavili. Molio me ja da pođem sa njim… Da sam znala šta će da uslijedi, nikad ne bih pošla, i to je moja najveća greška – počinje priču Bojana, dok u krilu ljulja svoju kćerkicu.

Kada su oboje došli do automobila, Alen se ponudio da Bojanu vrati do njene kuće, strahujući navodno da je ne napadnu psi lutalice.

– Sjela sam u automobil, misleći da će mi odvesti do kuće, ali on je krenuo drugim putem. Znala sam da tako pijanom ne mogu da naređujem. Molila sam ga da me vrati kući, bojala sam se da mi se beba ne probudi. Molila sam ga zbog našeg djeteta, ali on je samo izgovarao: “Nema kući” – priča Bojana.

Zastaje u govoru, a onda uz težak uzdah iz grudi, nastavlja:

“Dovezao nas je na Bukulju. Tu je skrenuo sa glavnog puta i stao. Odmah je počeo da me udara. Šakom me je udario preko lica, ugrizao me za obraz… Nisam imala šanse da se branim. Ja imam 40 kilograma, probleme sa srcem od 15. godine, a on ima 90 kilograma… Onda me je silovao. Na svaki moj vrisak, na svako moje: “Nemoj”, udarao me je po glavi, svaki put sve jače. Nogu mi je priklještio uz vrata, nisam mogla da se pomjerim. Plakala sam, vrištala, molila, ništa nije pomoglo. Nije ga bilo briga – priča Bojana.

Kada se sve završilo, Bojana je šutila. Suze su joj se slivale niz obraz.

– Htela sam da iskočim iz automobila, ali nisam smjela, bila sam paralizovana od straha. Samo sam osjećala suze, koje se slivaju. Nisam mogla da progovorim. Knedla mi je stajala u grlu. Strahovala sam da će ako progovorim učiniti nešto još gore. A on je pričao šizofreno: “Eto, uradio sam šta sam htio. Tebi iz inata”. Pričao je i kako bije i sadašnju ženu, sa kojom živi od našeg razlaza, a ta žena je pred porođajem. Rekao je: “Da li je ovo do mene ili vas žena? Vi ste krive što moram da vas bijem” – priča Bojana.

Sve vrijeme do kuće u Aranđelovcu je, kako kaže, šutila. Mislila je samo na svoju kćerkicu koja je čeka kod kuće. Brinula se i kako će reagovati njen sadašnji momak, koji je ostao sa njenom kćerkom. Iz Alenovog automobila izletjela je i prije nego što je zakočio ispred njene kuće.

Kao da se ništa nije desilo, doviknuo je Bojani kroz prozor: “Doći ću sutra po dijete”.

– Mom momku je sve bilo jasno čim me je vidio u iscjepanoj odjeći i sa masnicom ispod oka. Krenuli su bolovi. Oko 4:00 sata ujutru sam otišla u Hitnu pomoć, onda je došla policija. Uslijedili su pregledi. Alena su uhapsili istog jutra. Policija mu je odredila zabranu prilaska za 48 sati, toliko oni mogu. Sada je na redu sud – kaže Bojana.

Čim se porodila počeo da je bije

Bojana kaže i da je sa Alenom u vezi bila deset godina, do 2015. U drugom stanju ostala je 2013. godine. Rodila je kćerkicu, koja nije imala ni šest mjeseci kada su se razišli.

– Ostavila sam ga zbog batina, koje su počele poslije porođaja. Maltertirao me je i fizički i psihički. Nije radio, ali je uzimao moju platu. Trošio je novac na sebe, nije ga bilo briga šta treba djetetu. Ostavila sam ga, a on se odrekao starateljstva nad djetetom – priča Bojana.

Sada se boji da će joj se Alen osvetiti po izlasku iz zatvora. Uprkos tom strahu, odlučila je da ovom izjavom pomogne sebi i svim ženama koje trpe nasilje.

Related posts