Ispitani učesnici tuče u Laktašima: Sukobili se pred majkama s djecom

Policija je lišila slobode i ispitala šest mladića, među kojima je i Veljko Ražnatović, koji se sumnjiče da su učestvovali u fizičkom sukobu na parkingu u Laktašima.

Radi se o P.Z. (1988.), A.Z. (1989.), D.R. (1995.) B.L. (1995.), V.G. (1997.) iz Laktaša i V.R. (1996.) iz Beograda, Republika Srbija, a lišeni su lobode i ispitani zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje, potvrđeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Tokom kriminalističke obrade, utvrđeno je da su se mladići fizički sukobili, nakon čega se sumnja da je jedan pucao iz vatrenog oružja.

U fizičkom sukobu dvije osobe su zadobile povrede i ukazana im je medicinska pomoć.

Policijski službenici preduzimaju dalje mjere i radnje radi utvrđivanja da li se još osoba može dovesti u vezu s učestvovanjem u ovom fizičkom sukobu, navode iz policije.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka je naredio da se nastavi s dokumentiranjem predmeta i prikupljanjem dokaza i utvrđivanju svih okolnosti vezanih za navedeno krivično djelo, te da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv učesnika.

Nezvanično, zbog učestvovanja u tuči, koja se, po iskazima svjedoka, dogodila u blizini parka u Laktašima, u kojem je bilo i majki s djecom, ispitani su, između ostalih, Petar i Aleksandar Zolak, Dalibor Rogić (22) i Boban Latinović (22) svi iz Laktaša, dok su u drugoj grupi bili prijatelji Veljka Ražnatovića, sina pjevačice Svetlane Cece Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana, koga je Haški tribunal 1997. optužio za ratne zločine, ali suđenje nije dočekao jer je tri godine kasnije ubijen u jednom beogradskom hotelu.

Ražnatović pohađa studije na jednom od banjalučkih fakulteta.

Tvrdi se i da je navodno u pitanju bila dogovorena tuča dviju grupa mladića.

Related posts