Ima se, može se: Bosanac kupio cijeli sprat u kompleksu Porto Budva za sedam miliona eura

Bosanac Svemir Vojinović za sedam miliona eura kupio je cijeli sprat u kompleksu Porto Budva u Crnoj Gori.

Prema pisanju crnogorskih medija, Vojinović je 20 godina radio u SAD-u, a zarađeni novac odlučio je da uloži u Crnoj Gori.

– Smatramo da je bolje ulaganje na prostoru bivše Jugoslavije, prije svega zbog kreditiranja. Na Zapadu je lakše poslovati, ali sve je pod kreditima – kazao je Vojinović i dodao da se odlučio za Budvu jer on i supruga vole Mediteran.

Njihova prva investicija bila je penthouse od 170 kvadrata u Budvi, a potom su odlučili da kupe i cijeli sprat u kompleksu Porto Budva.

– Crna Gora mi je nekako država koja nudi najviše prosperiteta, a od turizma može da se živi. Imali smo i neka ulaganja u BiH pod sličnim uslovima, ali tamo nema turističkih destinacija – kaže Vojinović.

On je dodao da u posljednje četiri godine redovno dolazi iz SAD-a i da vidi mnogo pozitivnih promjena.

– Usluga je svake godine bolja, a sve je čistije i ljepše u Crnoj Gori – naglašava Vojinović, koji je odlučio da se nakon penzije preseli u Crnu Goru i nastavi biznis.

Cijeli sprat novog objekta iznad spa centra, koji treba da bude gotov 2019. godine, imat će 20 apartmana sa restoranom, kuhinjom i pratećim sadržajima.

– Sin mi je rođen u SAD-u, kćerka je otišla kada je imala pet godina i nisu oduševljeni povratkom, ali nikad se ne zna – kazao je Vojinović.

On bi svakom, kaže, predložio ako je uspio nešto da uštedi za deset-20 godina da dođe da uloži ovdje jer će biti mnogo mirniji nego na Zapadu.

– Ja i kad isplatim svoju kuću u Americi, godišnja taksa mi je 12.000 dolara. Veliki su porezi – kazao je Vojinović koji poručuje svima iz dijaspore da su ovdje svakako povoljniji uslovi za ulaganje.

Kompanija Alart centar – Budva – CG gradi Porto Budvu, stambeno-poslovni kompleks vrijedan 80 miliona eura na 100 metara od Starog grada. Vlasnik Naser Ramaj najavio je završetak gradnje za kraj naredne godine i naglašava da je već prodato 80 odsto stambeno-poslovnog prostora.

Kompleks se sastoji od dvije etaže garaža, dvije etaže tržnog centra (8.000 kvadrata), spa centra (3.500 kvadrata) i devet stambenih etaža.

/b92

Related posts