Hublotov novi pametni sat košta 5.200 dolara

Rotirajući okvir služi za kontrolu elektronskih funkcija, a sat je vodootporan do dubine od 30 metara

Poznati proizvođač satova kompanija “Hublot” je proizvela novi smartwatch nazvan Hublot Big Bang e. Ova kompanija je zbog visokih cijena manje poznata na tržištu. 

Njihovi satovi obično ciljaju samo određene segmente tržišta, poput modela Big Bang koji je bio namijenjen sudijama na FIFA 2018 svjetskom prvenstvu u nogometu, kao i sudijama u drugim sportovima.

Međutim, novi model, Hublot Big Bang e, namijenjen je široj populaciji, barem onoj koja je spremna izdvojiti 5.200 dolara za sat (u osnovnoj, titanijumskoj verziji). 

Big Bang e je zasnovan na Google-ovom Wear operativnom sistemu. Na raspolaganju je i keramičko kućište, a njegova cijena je još viša (5.800 dolara). 

Ojačano staklo štiti od grebanja AMOLED ekran visoke rezolucije. Rotirajući okvir služi za kontrolu elektronskih funkcija, a sat je vodootporan do dubine od 30 metara. 

Zahvaljujući Wear OS-u, korisnici će moći da pristupe Google Play, Google Assistant-u i Google Pay servisima, a dobijat će i notifikacije i poruke. Sat je zasnovan na Snapdragon Wear 3100 procesoru, posjeduje 1 GB RAM-a i 8 GB prostora za podatke. Međutim, nisu implementirani GPS ni NFC što je čudno, s obzirom na cijenu. Baterija od 300 mAh može da izdrži jedan dan upotrebe, piše Engadget. 

Za sada se još uvijek ne zna kada će ovaj pametni sat biti dostupan na tržištu. Hublot je objavio da će on biti dostupan u prodavnicama i online, kao i da će se prodavati u Kini, Evropi i SAD.

Izvor: Avaz.ba

Related posts