Hrvatska: Zadranin prebio djevojku vojničkim čizmama pa dao nevjerovatno opravdanje

Na šest mjeseci zatvora i šest mjeseci uvjetno osuđen je 37-godišnji Zadranin koji je svoju djevojku prebio vojničkim čizmama.

Djevojku je 13. maja zaskočio s leđa dok je šetala ulicom u Zadru, bacio je na pod i više puta čizmama udarao u predjelu glave, leđa i nogu. S iživljavanjem je prestao tek u trenutku kada je naišlo nepoznato vozilo koje se zaustavilo pored njega, zbog čega je pobjegao.

Žena je u napadu zadobila lake tjelesne povrede s mogućnošću prekvalifikacije u vidu kontuzijske povrede glave, vrata, desnog lakta i lijevog stopala, piše Zadarski.hr.

Zadranin je na sudu izjavio kako mu je žao što se to dogodilo, ali da je u inkriminirano vrijeme kada se vraćao kući iz izlaska, cijelu noć pio rakiju i slabo jeo.

K tome je, kako je naveo, bio dosta nervozan jer je cijeli mjesec postavljao namještaj bez slobodnog dana. Djevojka je doselila k njemu prije šest mjeseci s dvoje djece.

“Uz sve to imam hipotekarni kredit, kuća mi je pred ovrhom, pa sam bio napet zbog čega u zadnje vrijeme dosta pijem. Ona je tek povremeno radila, a moja majka je nezaposlena, pa sam o svima njima vodio računa, uključujući i njeno dvoje djece”, rekao je na sudu.

Opovrgnuo je da je u vrijeme napada na nogama imao vojničke čizme, te da je bio u radnom odijelu. Rekao je kako je bio obučen za izlazak te da je na sebi imao košulju, traper hlače i tenisice.

Naglasio je i da ne bi bio kadar djevojku udariti nogama po glavi te da ona inače nije slabe fizičke konstitucije.

Odlučujući o vrsti i mjeri kaznenopravne sankcije sud je kao olakotno cijenio priznanje kaznenog djela, ali i, kako su naveli, iskreno kajanje, te činjenicu da je otac jednog djeteta.

Također je kao olakotna uzeta činjenica da je kazneno djelo počinio u situaciji kada je bio pod pritiskom zbog posla, te njegovo psihofizičko stanje, odnosno ovisnost o alkoholu, zbog čega je bio smanjeno ubrojiv. Otegotna okolnost u odmjeravanju kazne bila je njegova ranija osuđivanost trima presudama Općinskog suda u Zadru.

Izrečena mu je i mjera obaveznog liječenja ovisnosti od alkohola, prenosi Index.hr

Related posts