Hrvata ostavila djevojka, on danima tukao žene po Njemačkoj

U Njemačkoj je počelo suđenje Hrvatu (26) koji je u decembru prošle godine u Incbruku tri dana zaredom napadao i pljačkao žene u podzemnoj garaži.

Psihijatar Adelhajd Kastner je zatražio da 26-godišnjak bude hospitalizovan jer je u trenutku napada nije bio uračunljiv zbog mentalnog poremećaja, javlja “Tirol.orf”.

Kastner je da je Hrvat znao šta radi, ali ne može za to da se krivi zbog teškog mentalnog poremećaja. Hrvat se teško nosio s prekidom jer ima problema s odvajanjem, objasnio je psihijatar. S obzirom na to da će se s tim sresti i u budućnosti potrebna mu je pomoć.

Jedan od razloga za prekid bio je i novac pa je Hrvat odlučio da pljačka kako bi došao do novca i pokušao da vrati djevojku.

Žene je napadao jer je u njima vidio slabije žrtve. Napadao ih je dok su izlazile iz auta, tukao ih i opljačkao. Jedna od žrtava bila je trudna u vrijeme napada i opisala je kako ju je 26-godišnjak bacio na tlo i počeo nogama da je udara, a ona je samo pokušavala da zaštiti stomak. Na kraju je uspjela da ustane i pobjegne.

Njemačko tužiteljstvo Hrvata tereti za pljačku, pokušaj ubistva, nanošenje teških tjelesnih povreda i otmicu.

(24Sata.hr)

Related posts