Hoće li SDA biti jedinstvena za donošenje kantonalnog budžeta za 2018?

Predsjedavajući Skupštine USK Nijaz Hušić (SDA) dopredsjedavajući Mirvet Beganović (LS), zatim iz SDA Samir Veladžić, Mehmed Mahmić, Edin Bašagić, Ahmet Egrlić, Samir Muminović, Damir Hodžić, Sanel Mahić i Asmir Ćufurović, a zatim iz DF Farko Hodžić, Ekrem Prošić, Amir Murić i Sanil Hasić, te Laburista Rasim Kantarević i uz SBB Merisa Šušnjar i Admir Mušanović, čine tijesnu većinu koja je na posljednjoj sjednici Skupštine izglasala kreditno zaduženje od 13 miliona maraka za kantonalnu bolnicu.
Sada je na redu donošenje budžeta kantona za 2018 godinu i u petak se o tome raspravljalo i na sjednici Vlade kada je ministar privrede Samir Sedić iz za sada nerazjašnjenog revolta napustio sjednicu Vlade.
Samir Sedić se direktno vezuje za skupštinskog poslanika SDA Mehmeda Mahmića, što je logično za zaključiti da je ovoj dvojici sada prilika da tijesnu većinu privole da im ispune, javnosti nepoznate, zahtjeve da bi prošao budžet za 2018 godinu.
O čemu se radi, hoće li Vlada Huseina Rošića javnost upoznati s tim?
Da li je moguće da budžet kantona za 2018 godinu bude donesen bez ucjena, i ako ne koliko je štetna takva praksa i do kada će trajati?
A ovo nisu ni jedini faktori, jer podrška budžeta ovoj manjinskoj vladi ići će uglavnom kroz uzvratne usluge i slične dogovore iza zatvorenih vrata.
Kantonalni odbor SDA nedavno je riješio krizu većine u Kantonu, pridobivši Veladžića i Udaljivši Jusića, sa velikim pitanjem šta će na kraju biti sa Bužimskom SDA.
Sad ponovo moraju klikerati kako izbalansirati sa svim tim političkim apetitima, jer pokazalo se da svakim rješenjem jednog problema odmah dva druga problema nastaju.

Related posts