Hoće li nakon godinu dana negodovanja SDP Bihać napustiti koaliciju u Gradu Bihaću? (FOTO)

U proteklih nešto više od godinu dana, portal USN je nekoliko puta upozoravao na nesuglasice koje se dešavaju unutar tzv. “vladajuće koalicije” u Gradu Bihaću, odnosno potpisnika Platforme, oko koje se okupila većina u Gradskom vijeću koja podržava rad gradonačelnika Fazlića.

Sve glasnija negodovanja pojedinih klubova vijećnika, a prije svega SDP-a dostigla su vrhunac prije, u toku i nakon posljednje sjednice Gradskog vijeća.

Nakon što su “mladi SDP-a” osuli paljbu na upravu zbog rasvjete u Bihaću, na šta im je gradonačelnik Fazlić direktno odgovorio da ni manje ni više nego lažu, stvari pomalo počinju da izmiču kontroli.

Posljedica takvih prepucavanja bila je i odbijanje amandmana SDP-a, a svoj princip Klub SDP-a je pokazao prihvatanjem Odluke na kojoj su odbijeni njihovi amandmani.

Nakon toga, ponovo su “mladi SDP-a” uzvratili, a nastavili su i pojedini vijećnici sa kritiziranjem javnih preduzeća iako su vrlo vjerovatno zaboravili da su većina u Gradskom vijeću, još uvijek službeni potpisnici Platforme.

Podsjetimo, tačno prije godinu dana (4. februara 2017. godine), Klub vijećnika SDP je bio na konsultacijama kod gradonačelnika Fazlića gdje su dogovorili da će istrajati na provedbi potpisane Platforme.

Kako portal USN saznaje iz pouzdanog izbora, danas u 18h biće održana sjednica Gradskog odbora SDP-a na kojem će razmatrati da li su pozicija ili opozicija u Gradskom vijeću Bihać.

Prema riječima našeg izvora, oni su nezadovoljni zbog zanemarivanja potpisane Platforme, smatraju da je gradonačelnik svojim potezima ugušio ovaj sporazum i odstupio od njega.

Međutim, iz kuloara, doznajemo da je problem Gradske organizacije SDP Bihać, uska saradnja gradonačelnika Bihaća Fazlića sa A SDA i najava zajedničkog nastupa na općim izborima. Oni prema navodima pojedinih članova Gradskog odbora zamjeraju Fazliću zbog odstupanja od političkih principa “liberalne ljevice” koja bi treba da sarađuje sa krajnjom desnicom.

Da li će SDP Bihać imati jasan stav nakon današnje sjednice Gradske organizacije ili će i dalje biti sami sebi opozicija, ostaje nam da vidimo. – piše usn.ba

U nastavku objavljujemo potpisanu Platformu na koju se SDP poziva:

Related posts