Hajrović: Nisam mogao pretpostaviti da će završiti 5:0

Dinamo je oduševio na otvaranju nove sezone, modri su u Maksimiru s visokih 5:0 svladali Hapoel Beer Shevu. Tim rezultatom vjerovatno su iznenadili sami sebe, ali i navijače kojih se skupio solidan broj – 9056. U igri Zagrepčana nije bilo slabih karika, junaci cijele priče bili su Ademi i Oršić, no Izraelce je u Maksimiru lijepim pogotkom “otvorio” Izet Hajrović…

– Osjećam se odlično, baš možemo biti zadovoljni pokazanim protiv Hapoel Beer Sheve. Odigrali smo dobru utakmicu, od prve minute bili spremni i agresivni. Možda to i nije bila naša najbolja predstava, ali pokazali smo veliku borbenost i ostavili srce na terenu, bili maksimalni u svakom duelu. Naravno da smo prezadovoljni rezultatom, a sada će nam biti puno manji pritisak igranja u Izraelu, rekao je Izet Hajrović.

Ni u snovima nije mogao povjerovati da Dinamo može izraleskog prvaka savladati tako uvjerljivo.

– Ma ne, ne mogu reći da sam se nadao kako ćemo dobiti 5:0, ali sam znao da ćemo pobijediti. Sada nam je puno lakše, imamo odličan rezultat uoči uzvrata. Što očekujem u Izraelu? Ako ćemo u Beer Shevi igrati kao u Maksimiru, na isti se način boriti i ostaviti srce na terenu, onda ne vidim nikakvog načina da izgubimo 5:0 ili 6:0. To je nemoguće, završio je Hajrović.

Related posts