Gužve na graničnim prijelazima na sjeveru i svjerozapadu BiH

Promet vozila pojačan je na graničnim prijelazima na sjeveru i sjeverozapadu BiH, naročito na prijelazima Velika Kladuša, Bosanska Dubica, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na ostalim graničnim prijelazima se, prema informacijama iz BIHAMK-a, trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Uz ostalo navode da je zbog kvara na sistemu u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj teretnih vozila na GP Gorica – Vinjani Donji.

“Na magistralnom putu M-5 Sarajevo – Pale (dionici Ljubogošta – Pale) i dalje je, zbog radova, obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini”, stoji u saopćenju iz BIHAMK-a.

Navode da se zbog radova na sanaciji dijela regionalnog puta R-444 Podlugovi – Breza – Vareš (kroz naselje Mahala u Brezi) saobraćaj odvija jednom trakom naizmjenično.

“Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralni put M-17 lokalitete Drivuša i Konjic (kod mosta), kao i regionalne puteve: R-469 Živinice –
Međaš, R-445 Semizovac – Visoko i R-461a Srebrenik – Donja Orahovica”, saopćeno je.

Dodaju da je zbog aktiviranih klizišta izmijenjen režim saobraćaja i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka – Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac – Drinjača.

“Na putevima u zapadnim i jugozapadnim krajevima, vozače upozoravamo na mjestimično jake udare vjetra. Vozačima skrećemo pažnju na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja”, zaključeno je u saopćenju.

Related posts