Fazlić održao obećanje: Vodovod Bihać počeo sa isključenjem vode velikim dužnicima

Izmjene Zakona o komunalnim djelatnostima su uzburkale javnost u Krajini, posebno onu u Bihaću kada je gradonačelnik Bihaća jasno kazao zbog čega se izmjene ovog zakona rade.

Kako je on prije skoro mjesec dana naveo, izmjene su bile u korist stranačkim tajkunima, naglašavajući da su građani redovne platiše komunalne naknade, te da se njima ovim izmjenama nije učinila nikakva usluga.

Kazao je da je ovo način udara na Grad Bihać i budžet grada,ali i da neće više gledati kroz prste dužnicima Gradu Bihaću, javnim ustanovama kojima je osnivač Kanton.

I nakon nepunih mjesec dana, napokon svi u Bihaću će morati platiti vodu, prema informacijama sa kojima raspolaže USN.ba, JP Vodovod Bihać d.o.o. je isključio vodu ovim neplatišama: Gimnaziji Bihać, Medicinska škola Bihać, Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, OŠ Harmani 2 Bihać, OŠ Gornje prekounje – Ripač Bihać, Elektrotehnička srednja škola u Bihaću i Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću.

U izjavi za medije, najavio je isključenje vode i Kantonalnoj bolnici, no ovaj put je KB preskočena, nije došla na red ili uredno platila obaveze u međuvrmenu …? Ostaje nam da vidimo šta će se događati, politička jesen nije ni počela, a već su dešavanja počela.

Related posts