Evropske fudbalske velesile uskoro gostuju u BiH, u utorak će biti poznato više detalja

Osvajanjem svoje grupe unutar Lige B Lige nacija u prvom izdanju ovog takmičenja, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine osigurala je plasman u Ligu A i u drugom izdanju Lige nacija naći će se u konkurenciji nekih od najjačih evropskih nacionalnih timova.

Žrijeb grupa Lige nacija bit će održan u utorak, 3. marta, u Holandiji, a naš tim će tom prilikom saznati imena tri protivnika u svojoj grupi.

Iz prvog šešira mogući protivnici su Portugal, Holandija, Engleska i Švicarska, u drugom koji je ubjedljivo najjači i najtraktivniji su Belgija, Španija, Francuska i Italija, a naš tim se nalazi u trećem i za protivnike ne može dobiti selekcije Švedske, Ukrajine i Danske.

U četvrtom šeširu se nalaze Hrvatska, Njemačka, Island i Poljska. 

Čak i da budemo miljenici žrijeba i dobijemo slabiju grupu, ma kako ona izgledala, igrat ćemo sa nekim superjakim evropskim timovima. A poznati su i datumi utakmica.

Prvi mečevi se igraju u rasponu od 3. do 5. septembra, a drugi su na rasporedu u rasponu od 6. do 8. septembra. Praksa će biti da se u svakom ciklusu od po dvije utakmice odigra jedna domaća i jedna gostujuća.

Oktobarske utakmice igraju se u dva termina, prvi je u periodu od 8. do 10. a drugi u periodu od 11. do 13. oktobra. Ostaju još novembarski mečevi grupne faze, koji se igraju od 12. do 14. odnosno 15. do 17. novembra, nakon čega će biti poznat i konačan plasman.

S obzirom na to da se iz A Lige ispada, utakmice baraža za opstanak igraju se krajem marta 2022. godine, tačnije 24. i 25. odnosno 28. i 29. marta.

Finalno doigravanje za naslov prvaka Lige nacija bit će odigrano u periodu od 2. do 6. juna 2021. godine u jednoj od zemalja osvajača svojih grupa.

Izvor: Oslobođenje.ba

Related posts