Emdžad Galijašević na “bijelom hljebu” za 12 mjeseci zaradio više od 40 hiljada KM

Emdžad Galijašević bivši gradonačelnik Bihaća je u novembru prošle godine, tačnije samo dan prije predaje dužnosti Fazliću, uputio nadležnoj službi pravo na ostvarivanje plate nakon završetka mandata, tzv. “bijelog hljeba”. Javnost je negativno reagirala na njegov zahtjev, budući da se bivši gradonačelnik iste privilegije odrekao u maju prošle godine, čime se javno pohvalio.

Na dan primopredaje objasnio je zašto je zatražio “bijeli hljeb”.

“Potvrđujem da sam to aktivirao i nema nikakvog razlog da to ne uradim. Ja jesam rekao na sjednici Gradskog vijeća da nisam za bijeli hljeb, ali zbog načina na koji sam maknut od onih koji su ovo namjestili i isplanirali i koji i dalje namještaju i planiraju, ja ne vidim nikakvog razloga da ne predam zahtjev za tu privilegiju. Ništa me ne obavezuje da ne tražim ono što mi zakonom pripada”, rekao je Galijašević, istakavši da će “kapacitet ‘bijelog hljeba’ koristiti do onog momenta dok sebi ne nađe rješenje”.

Ono što je interesantno je da je Galijašević proteklih godinu dana šest mjeseci primao platu od 4.500 KM, a šest mjeseci 50 posto od tog iznosa.

Podsjećamo, Galijašević je lišen slobode u akciji FUP-a i Tužilaštva USK u junu prošle godine nakon što je uzeo mito, a iz Tužilaštva USK najavili su da će uskoro biti podignuta optužnica u ovom predmetu. – piše klix.

Related posts