Ekipa Milana pred izbacivanjem

Prema informacijama do kojih je došao New York Times, Evropska fudbalska federacija (UEFA) dobila je preporuku od financijskih istražitelja da izbace Rossonere iz evropskih takmičenja za narednu sezonu.

Razlog je kršenje financijskog fair playa od strane vlasnika kluba Yohnghong Lija koji je napravio pravi haos u klubu.

Kada je Kinez prošle godine kupio klub od Silvija Berlusconija, činilo se kako će Milan da se vrati u vrh italijanskog i evropskog fudbala.

Međutim, Li je napravi pravi haos u klubu. Ekipa bi zbog neisplaćenih obaveza prema investicionom fondu Elliott mogla do kraja juna preću u vlasništvo ove tvrtke, a da bi to spriječio Kinez do ponedjeljka mora uplatiti ratu od 10 miliona eura, plus 30 do kraja mjeseca.

Li je američkoj kompaniji dužan 300 miliona eura koje je posudio kako bi doveo pojačanja prošlog ljeta. Rok za isplatu ovog novca je 1. oktobar, a ako prva rata ne bude isplaćena do kraja juna Milan će zbog kršenja svih pravila je izbačen iz evropskih takmičenja.

To će svakako biti veliki udar na ugled kluba, a već je sada izvjesno da tim neće dovesti velika pojačanja kao što se očekivalo.

sportsport.ba

Related posts