Dvadeset inspektora se smjenjivalo na slučaju „Dragičević“

U Banjoj Luci se danas održava posebna sjednica Narodne skupštine RS na kojoj se razmatra dokument o stanju bezbjednosti u ovom gradu i RS-u “Pravda za Davida – pravda za sve”, prema prijedlogu narodnih poslanika.

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske Dragan Lukač kazao je tokom svog obraćanja da se na slučaju „Dragičević“ smjenjivalo 20 inspektora.

„Ukupno je o ovom slučaju ispitano 80 osoba. Izuzeti su mnogi video nadzori, nastavljen je rad na terenu i obilazak terena“, rekao je Lukač.

On je dodao da se Davidov otac, Davor Dragičević sam isključio iz daljnje istrage, nezadovoljan postignutim rezultatima.

„Na kraju je Davor Dragičević rekao da ne vjeruje MUP-u. Tužilaštvo i dalje radi na ovom slučaju sa novom ekipom ljudi. Ova istraga nije okončana. Tužilaštvo će reći šta dalje treba uraditi i utvrditi. MUP RS stoji na raspolaganju Tužilaštvu. Niko od inspektora nije ništa sakrio. Pozivam tužilaštvo da procesiraju bilo koga ko prikriva bilo šta“, rekao je Lukač.

Prisutnima se danas obratio i Davor Dragičević i pozvao poslanike da daju rok tužilaštvu da se ovaj predmet privede kraju.

“Hoću istinu i pravdu, koliko god brutalna bila. Nije moguće da 15-20 osoba premlaćuje nekog i da o tome nema tragova”, rekao je tokom svog obraćanja Davor Dragičević.

Related posts