Dolazi "super-golf" i bit će najsnažniji VW u ponudi: Puhat će za vrat čak i "mercedesu A45 AMG"

Osma generacija dolazi sa brojnim poboljšanjima, pa će novi “golf” u R izvedbi imati više od 400 KS i zasjesti na vrh ponude marke, ali će i moći da se razračuna sa najboljim premium igračima u segmentu.

Dok je konkurencija radila, Volkswagen se bavio drugim stvarima i pomalo zapostavio svoju sportsku ponudu. Golf R je ostao u sjeni konkurenata, što u budućnosti neće biti slučaj, tvrde u Volkswagenu.

– R marka postaje ekstremna, njegova uloga je da ide izvan razumnog – izjavio je za AutoExpress Jürgen Stackmann, šef prodaje u VW-u.

I novi R će pokretati 2.0 turbo koji će davati preko 400 KS, čime će puhati za vrat čak i “mercedesu A45 AMG”. Uz sve, najbrutalniji “golf” svih vremena mogao bi dobiti 48V hibridni sistem, a sasvim sigurno dolazi kombinacija 4Motion pogona i sedmostepenog DSG mjenjača.

Svima će se svidjeti što će “golf R” i vizuelno biti drugačiji. Prava zvijer dolazi pa treba očekivati agresivno skrojene odbojnike, karbonsku dekoraciju i ogromne topove straga.

Golf 8 dolazi dogodine, a zatim će uslijediti GTI I, na koncu, R izvedba, kao vrhunac ponude. A tu nije kraj, jer R izvedbu će dobiti i modeli “tiguan” i “T-Roc”.

Izvor: Index.hr

Related posts