Djevojka mahala momku, pa pala sa petog sprata

Ljekari Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjoj Luci bore se za oporavak Milice Atlagić (19), maturantkinje gimnazije iz Dervente, koja je nedavno pala sa balkona svog stana na petom spratu u Njegoševoj ulici 52 u ovom gradu. Do pada je došlo u trenutku kada je djevojka imala namjeru da mahanjem sa terase isprati svog mladića, takođe maturanta, koji ju je te večeri dopratio do stana.

Samo velikim čudom djevojka je, sa povredama kičme i nogu, preživjela direktan pad sa oko 20 metara visine na beton ispred zgrade. Roditelji djevojke, Radmila i Milanko Atlagić, suznih očiju se prisjećaju da je Željko Đekić (19), maturant srednje informatičke škole, Milicu, s kojom je u vezi godinu i po, dopratio da samih vrata njihovog stana na petom spratu. Kao i uvijek, Milica je izašla na terasu da ga još jednom pozdravi.

Tom prilikom, ona se najvjerovatnije okliznula na terasi mokroj od kiše i pala s gotovo 20 metara visine.

“U jednom momentu, čuli smo vrisak. Sluteći neku nevolju, izašli smo na terasu. Noge su nam se odsjekle, pogotovo kada smo čuli zapomaganje i vidjeli panično okupljanje ljudi ispred naše zgrade”, pričaju Radmila i Milanko, s kojima je u to vrijeme u stanu bila i mlađa kćerka Marija. Željko Trivić, jedan od prvih komšija Atlagića, iz svog stana prvo je čuo udarac koji ga je podsjetio na udar automobila u metalna vrata garaže.

“Potom je, za koji sekund, odjeknuo vrisak”, kaže Trivić. Prema riječima načelnika Klinike za ortopediju i traumatologiju dr Nikole Bojića, pacijentkinja M. A. (1998) primljena je s prelomom kičme u dva nivoa sa paraplegijom i prelomom obje potkoljenice.
Pacijentkinja je hirurški zbrinuta. Njeno zdravstveno stanje je stabilno i očekuje se nastavak liječenja u vidu fizikalne terapije u drugoj zdravstvenoj ustanovi. Među prvima je u pomoć Milici pritekao upravo njen dečko Željko, koji je u međuvremenu izašao iz zgrade. Naši sagovornici ističu da je, u panici, došlo do konfuzije kada su pojedini prolaznici intervenisali uz povike “pusti djevojku, zovite policiju”, misleći da je riječ o incidentu u kojem “momak maltretira curu”.

“Srećom, uz pomoć Željka i ostalih komšija i prolaznika, uspjeli smo da pomognemo Milici, koja je bila u polusvjesnom stanju. Ubrzo su pristigla kola Hitne pomoći, koja su je prevezla u dobojsku bolnicu, a potom u UKC Banjaluka”, kaže otac Milanko.

Related posts