Dizdarić: Susret sa Orašjem može biti prekretnica

Pred bihaćkim Jedinstvom u subotu je iznimno važan meč. Bišćani će na stadionu Pod borićima ugostiti četvrtoplasiranu momčad Orašja, a eventualnim trijumfom bi napravili važan korak ka opstanku u 1. ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

U taboru crveno-bijelih pred nadolazeći susret vlada optimizam, a jedan od onih koji vjeruje u pobjedu je i Benjamin Dizdarić pod čijom dirigentnom palicom Bišćani igraju odlično u drugom dijelu sezone.

“U drugi dio sezone smo ušli sa svega sedam bodova, situacija je i dan-danas jako teška, ali nećemo odustati od cilja koji smo zacrtali sve do samog kraja. U svaki susret ulazimo pod pritiskom, dajemo više od 100 odsto svojih mogućnosti… Sada nam slijedi duel sa Orašjem, koji će možda biti i prekretnica”, govori ovaj vezni igrač Jedinstva, pa potom dodaje:

“O njihovim kvalitetama ne treba trošiti riječi. U vrhu su tabele, to dovoljno govori, međutim mi znamo šta nam je činiti i dat ćemo sve od sebe kako bismo pobijedili i približili se cilju. Također, želio bih ovom prilikom da pozovem navijače da dođu na stadion i podrže nas u što većem broju, jer ne treba napominjati koliko nam je podrška važna u ovim trenucima”, istakao je Dizdarić koji je zahvaljujući svojoj požrtvovanosti i nesebičnosti postao neizostavan kotačić u timu Safeta Nadarevića.

Podsjetimo, meč između Jedinstva i Orašja igra se u subotu s početkom u 17:00 sati.

sportsport.ba

Related posts