Dino krvav jecao pokraj zaručnice: Molim vas, oživite je

Kombi osječkih registracija zaplesao je na mokroj i skliskoj cesti. Vozač Dino V. iz Antunovca pokušao je ostati pribran i zadržati vozilo na asfaltu.

Već u sljedećem trenutku sletio je s ceste. Kombi se zbog visine nagnuo na stranu i počeo okretati po malom jarku. A onda se konačno zaustavio. Trenutak-dva trebalo je Dini da dođe k sebi. Pogledao je na suvozačevo sjedao. Njegove zaručnice, Osječanke Ive S., nije bilo pored njega. Vrata kombija s njene strane bila su otvorena. Sa strepnjom je istrčao. Ugledao ju je ispod kombija. Bila je oblivena krvlju, piše 24sata.hr.

– Bio sam u dvorištu. S ceste se začuo jak prasak. Vidio sam kombi pored ceste. Dok sam došao do njega, već su se zaustavila dva kamiona, valjda da pruže pomoć unesrećenima. Jedan mladić klečao je pored kombija i pokušavao pomoći djevojci koja je ležala na tlu.Činila se mrtvom, ali on joj je davao umjetno disanje, pokušavao ju je oživiti. Sav krvav plakao je i dozivao je. Bilo je strašno to gledati – kaže Ivica Dasović, pred čijom je kućom jučer oko 8.30 sati dvoje mladih sletjelo s ceste.

Hitna je došla brzo. Dino je i dalje pokušavao pomoći Ivi.

– Molim vas, pomozite joj, oživite je, molim vas – kroz suze je govorio liječnicima. Nažalost, Ivi nije bilo pomoći.

Dino (28) i Iva (26) bili su u vezi četiri godine, odnedavno i zaručeni, uskoro su se trebali vjenčati. Krenuli su zajedno u petak ujutro iz Antunovca kod Osijeka u Strizivojnu jer je tamo Dino vozio radnike iz svoje firme na posao.

Kao mladi inženjer građevine nedavno je došao iz Njemačke i otvorio građevinsku firmu. Iva je također diplomirala građevinu pa je pomagala zaručniku u poslu i često s njim putovala.

– Strašna tragedija. Jako su se voljeli. Sve su radili zajedno. Puno su putovali. Sad kad je napokon uspio, kad su se trebali srediti, vjenčati, živjeti, dogodi se velika žalost za obje obitelji – kažu Dinini prijatelji, koje je vijest o pogibiji djevojke šokirala. Dino je u nesreći lakše ozlijeđen, ali je zbog doživljenog šoka zadržan u bolnici. Mještani sela Soljak, u kojemu se dogodila nesreća, upozoravaju kako je upravo na istome mjestu, u malom zavoju na ulazu u selo, do sada bilo mnogo prometnih nesreća.

– Čim padne kiša, tu netko izleti. Neka stave znak crne tačke jer je evidentno da cesta nije dobro građena – kaže Dasović.

Related posts