Diana Zelenika kandidat za Predsjedništvo: Naša Bosna i Hercegovina ponovo će zasijati

Diana Zelenika kandidat je HDZ-a 1990 za člana Predsjedništvo BiH iz reda Hrvata na oktobarskim izborima. Saopćeno je to danas na konferenciji za medije u centrali stranke u Mostaru, javlja agencija Patria.

Predsjednik „devedesetke“ Ilija Cvitanović rekao je da će Zelenika nakon što bude izabrana u Predsjedništvo podnijeti ostavku na funkcije u stranici, kako bi u Predsjedništvu predstavlja sve Hrvate, ali i druge građane u Bosni i Hercegovini.

„Izabrali smo kandidata koji će vratiti nadu ljudima“, poručio je predsjednik „devedesetke“.

Dr. Diana Zelenika poručila je kako Hrvati 7. oktobra biraju između vlasti ili ropstva, optužujući da je aktuelna vlast najopasniji neprijatelj svih građana Bosne i Hercegovine. Optužila je da aktuelna vlast izaziva nepostojeći sukob između islama i krščanstva, samo kako bi ostali na vlasti, te da takvom politikom uništavaju i zemlju i njene građane.

„Naša Bosna i Hercegovina će biti jaka. Gradit ćemo je i izgraditi. Ovaj dragulj će ponovi zasijati“, poručila je Zelenika.

„Namjeravam radit za Bosnu i Hercegovinu, a ne protiv Bosne i Hercegovine“, poručila je Zelenika, dodajući da je aktuelna vlast svojom politikom uništila i razdvojila mnoge porodice.

Diana Zelenika rođena je 1964. godine. Poznata je internistica, kardiologinja i doktorica nauka iz Mostara. Više od deset godina je u politici. Bila je zastupnica u Skupštini HNK-a. Aktuelna je zastupnica u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Related posts