Deset zdravih navika Ane Bavrke zbog kojih izgleda besprijekorno

Mnoge dame željele bi izgledati kao Ana Bavrka. Televizijska voditeljica, model, fitness i zumba trenerica, atraktivan izgled kaže, zahvaljuje genima, ali i zdravom načinu života, u kome nema mjesta porocima, kao što su alkohol, cigarete, kasnonoćni izlasci…

Lijepa dvadesetpetogodišnjakinja iz Mostara, pobjednica takmičenja Miss New World, simpatije gledalaca ispred malih ekrana osvojila je kao voditeljica muzičkog showa “Zvijezda možeš biti ti” koji se emitira na televiziji Hayat.

Za portal Coolstyle otkrila je navike, koje su “krive” za Aninu odličnu figuru besprijekornu kožu i kosu, ali i zdravu psihu.

IMAM POZITIVAN STAV

– Smatram da je naš svjetonazor vrlo važan, kao i naš stav prema svemu što radimo. Ako ste u startu pozitivni u onome što radite, sve će ići lakše. Dobro će ići na bolje, a negativno ćete naučiti prihvatiti i ispraviti. Nema prostora za očaj i negativnost.

PIJEM PUNO VODE

– Voda, omiljeni napitak i jedini koji konzumiram u veeelikim količinama. Nisam ljubiteljica obojenih pića, o alkoholu da i ne govorim, sokove tu i tamo, tek ponekad, ali voda je jedino bez čega ne mogu zamisliti dan. Svima je poznato koliko samo beneficija posjeduje, tako da svima preporučujem da nose svoje flašice uvijek i svugdje.

ZA LIJEP I SVJEŽ IZGLED VRLO JE VAŽAN ODMOR I SAN

– Veliki sam radoholičar, ali i hedonista. Naravno, kada to zaslužim. Volim kvalitetan odmor, a to podrazumjeva samo mir, ako sam bila vrijedna počastim se i nekom masažom. Ali u posljednje vrijeme najveći luksuz mi je da provedem dan bez telefona i poziva. Također, zbog obima posla i treninga, potreban mi je i kvalitetan san, uvijek se trudim da spavam bar šest, sedam sati u komadu.

SVAKODNEVNO TRENIRAM

– Nešto što je sastavni dio moga života, svakodnevni trening. I kad sam najumornija uvijek izdvojim vremena za trening, pa makar to bilo i pola sata, uvijek se nakon toga osjećam bolje i ispunjenije.

PROVODIM VRIJEME SA NAJDRAŽIM LJUDIMA

– Telefon polako zamjenjujem razgovorom uživo. Poželjela sam realni svijet, virtualni mi je postao hladan. Zagrljaj, ni jedan Instagram ni like, ne mogu priuštiti. A i meni dragi ljudi dodatno mi napune baterije. Volite se!

DOBRA ORGANIZACIJA – ROKOVNIK!

– Moj novi prijatelj, ima istine u onome pametan piše, a budala pamti. Ja, budala, naučila tek u 25-oj da je rokovnik nešto što ljudima, koji puno rade, obavezna oprema. Sada više nigdje ne kasnim, programirana sam.

VOLIM SPA CENTRE

– Veliki sam zaljubljenik u dekorativnu kozmetiku. Jako volim da se šminkam i jedno vrijeme sam u Mostaru imala i svoj salon, ali i u mom poslu stalno me šminkaju vrlo teškom televizijskom šminkom tako da koža zahtijeva i posebnu njegu. Volim spa centre i volim sve moguće tretmane lica, jer poslije toga osjećam se kao novorođena. Koža blista, a lijepa i njegovana koža je 90 posto samopouzdanja, vjerujte mi.

ZDRAVA I IZBALANSIRANA PREHRANA

– Iako život koji živim često nameće sam po sebi da nemam kada ni jesti, uvijek svoje zdravlje i tijelo stavljam u prvi plan. Moje kutijice sa hranom i flašice sa vodom uvijek su uz mene. I ne, nikada me nije stid i na cesti otvoriti zdjelicu i jesti, zdravo, provjereno i svježe pripremljeno. Nisam neki veliki gurman.

UČIM, O SEBI, O SVIJETU

– Volim različitosti, volim svijet i njegovu zaigranost. Uvijek nešto novo imate naučiti. Kako o sebi, kroz godine, tako i o ljudima oko sebe. Zato mnogo putujem, beneficija mog posla je što često imam priliku posjetiti razne države i gradove, tako da me to dodatno motivira za rad.

NE IZLAZIM U NOĆNE KLUBOVE

– Mislim da sam jedina djevojka koja se doselila u Sarajevo, a da još nije iskusila Sarajevski noćni život. Generalno nisam neko ko voli da izlazi u noćne klubove. Naravno, ne kažem da ne izlazim nikako, volim kada otputujem negdje da izađem, ali evo konkretno u Sarajevu, još nisam bila na tim “it” mjestima. A i vrlo rano idem na spavanje, moj način života je više fokusiran na posao koji me čeka već od ranih jutarnjih sati.

Izvor: Coolstyle

Related posts