Dario Juričan pisao Bandiću: Postavljen je kamen temeljac za Muzej korupcije

Redatelj filma Gazda, Dario Juričan, obavijestio je kako je na zagrebačkom Hipodromu postavljen kamen temeljac za “Muzej korupcije”.

Njegovo pismo gradonačelniku Grada Zagreba, Milanu Bandiću, prenosimo u cijelosti.

“Gospodine Gradonačelniče!

Na zagrebačkom Hipodromu postavili smo kamen temeljac za Muzej korupcije. Logično je to mjesto, jer Muzej korupcije od početka izražava podršku svim Vašim smionim namjerama. Budući Muzej korupcije će, u svojstvu hrama, biti smješten u samom središtu planiranog projekta Zagreb City (Grad u gradu), jer – složit ćete se – korupcija je naša religija i jedina iskrena mantra o zajedništvu.

Sjećate li se uopće Hipodroma Gradonačelniče? Nekad ste tamo držali konje, sjećate li se barem njih? Niste ih, doduše, stavili u imovinsku karticu, ali tamo nema ni Vaših satova, ni Vašeg, basnoslovno skupog, talijanskog i francuskog dizajnerskog namještaja kojeg Vam je preporučio vrli zagrebački arhitekt, niti stanova kojima raspolažete, a nema bogme ni oldtimera koje ste pospremili u onu garažu u Grudama, garažu nad kojom ste uredno postavili nadzorne kamere.

Muzej korupcije u potpunosti podržava Vašu odluku da sada, kad na Hipodromu više nema Vaših konja, dođu Vaši prijatelji i kumovi građevinari i naprave urbana čuda na kakva smo od Vas i navikli.

Nadam se da će Vam u planiranju GUP-a za Hipodrom pomoći Vaši suradnici koji su na Županijskom sudu osuđeni za manipulaciju i krivotvorenje GUP-a. Ti su ljudi sad već vrlo iskusni i znaju kako se izvući s minimalnom, po mogućnosti uvjetnom kaznom.

Mene iskreno vesele Vaše nove radne pobjede, Vi ste još 2009. za početak Vaše predsjedničke kampanje skovali krilaticu: Za Hrvatsku k'o konj! i ja se nadam da ćete ju obnoviti, jer za Hrvatsku k'o konj nam jedino ima smisla u ova vremena. A samo je neki konj mogao 2008. izjaviti: „Dok sam ja gradonačelnik, prostor se Hipodroma neće dirati.“”. stoji u pismu koje potpisuje Dario Juričan, “redatelj i kustos Muzeja korupcije”.

Izvor: hr.n1info

 

Related posts