Da li smo novim predsjednikom Gradskog sportskog saveza Bihać politizirali sport, platili dugove ili napravili zaokret? (VIDEO/FOTO)

Prije nekoliko dana, održana je Skupština Gradskog sportskog saveza Bihać, na kojoj je imenovan novi Upravni odbor i njegov predsjednik.

S obzirom da je sport u Bihaću dostigao razinu ispod koje je teško otići, jasno je bilo da će “stara” garnitura otići iz upravljačkih struktura, posebice nakon tematske sjednice Gradskog vijeća i svojevrsnog pritiska i traženja ostavke članova Upravnog odbora Gradskog sportskog saveza,

Vođeni općom, lošom situacijom Skupština je jednoglasno potvrdila Upravni odbor sastavu: Husein Ramić, Saša Smiljanić, Adnan Mekić, Adnan Šečić, Igor Abdihodžić, Ibrahim Topić i Mladen Šantić. Nakon ovog, pristupljeno je tajnom izboru predsjedniku Upravnog odbora, što je ujedno i funkcija predsjednika Gradskog sportskog saveza.

Tajnim glasanjem izborna komsija je saopštila rezultate: Husein Ramic (6 glasova) , Saša Smiljanić (8 glasova), Ibrahim Topić (3 glasa) i Mladen Šantić (14 glasova). U skladu sa Statutom saveza kandidat sa najvećim brojem glasova je izabran Mladen Santić za predsjednika Gradsķog sportskog saveza grada Bihać i predsjednika Upravnog odbora.

Imenovanjem novog predsjednika, pomislili smo da je ovo početak depolitizacije sporta u Gradu Bihaću, međutim redakciju portala u posljednjih nekoliko dana svakodnevno građani podsjećaju na političku vezu i ponavljanje stare priče u Sportskom savezu.

Mladen Šantić je bio nosilac političke liste na posljednjim izborima u Bihaću (2016. godine):

U jeku kampanje, Mladen Šantić, predsjednik Gradskog sportskog saveza je u u svom predizbornom obraćanju podržao kandidaturu Fazlić Šuhreta, pa danas i ne čudi njegovo imenovanje za predsjednika Gradskog sportskog saveza Bihać.

I na kraju, podsjećamo na ono najzanmimljivije, ili možda šlag na tortu.

Sadašnji predsjednik Sportskog saveza, Mladen Šantić je od bivšeg gradonačelnika Galijašević Emdžada iz budžetske rezerve 2013. godine dobio 3.000 KM kao pomoć magistarski rad, o tome da li je do danas magistrirao nemamo saznanja.

 

Nakon što saberemo nove utiske, jasno ćemo se zapitati, da li su ipred nas dani uspona ili pada sporta u Bihaću? Ostaje nam da vidimo!

/usn.ba

Related posts