Da li je SDP Bihać u proteklih 9 mjeseci struka uvjerila da izgradnja “BBI galerije” u Bihaću neće ugroziti sigurnost džamije “Fethije”? (VIDEO)

“Politički principi” pojam je koji skoro da ne postoji u Krajini, ali u samoj Bosni i Hercegovini. Ukoliko krenemo od samog nivoa države kada smo prije samo dva mjeseca imali jasan stav SBB BiH da neće podržati akcize, pa se odjednom to mišljenje promijenilo, pa do nivoa našeg Unsko-sanskog kantona gdje je također SBB promijenio svoje mišljenje i stav o podršci Vladi USK nekoliko puta.

Kada smo pomislili da promjena mišljenja i gaženje političkih principa staje na nivou Kantona, te da nema toliko ineteresa da se pojedini principi pogaze i na nižim nivoima, dolazimo do Gradskog vijeća Bihać gdje je evidentno u posljednjem periodu da se jedna priča građanima priča dok nisu pojedini u poziciji vlasti, a potpuno druga dok se zauzme vlast.

Priča o obećanjima gradonačelnika Fazlića je ispričana, a tačku na i stavio je portal istinomjer.ba koji je kazao kako je Fazlić nije ispunio preko 90% datih obećanja.

Međutim, ono što je problem kolega iz vlasti gradonačelnika Fazlića, njegove dojučerašnje partije jeste promjena mišljenja starog godinu dana, posebno kada je riječ o najbitnijim faktorima osporavanim dojučerašnjoj vlasti na čelu sa SDA.

Naime, nije tako daleko kada smo imali priču kako rušenje Kina “Una” rušimo i gušimo dušu Grada Bihaća, pozivajući se na staru bihaćku “od kina do benzina”, čak jedan od argumenata je bio i ugroženost statike munare džamije “Fethije”.

Nakon što je Klub vijećnika SDP podržao u januaru ove godine Odluku o izradi urbanističkog projekta za “BBI galeriju”, ostaje nam da vidimo da li su stručnjaci uspjeli da uvjere ovaj Klub kako eventualna izgradnja neće ugroziti sigurnost džamije “Fethije”, niti će režim saobraćaja u ovom dijelu grada predstavljati problem. Odgovor na ovo pitanje dobit ćemo u četvrtak, kao i na odgovor o političkim principima na najnižim nivoima vlasti.

U prilog ovim tvrdnjama, pogledajte video prilog iz septembra mjeseca 2016. godine i tadašnji stav Kluba SDP, a informaciju sa te press konferencije objavio je i portal USN.ba:

Related posts