Cazin: Zasjedalo Udruženje poljoprivrednih proizvođača FBIH

Ova godina ostat će upamćena kao jedna od naplodonosnijih u agraru. Pandemijom kornavirusa poljoprivreda je dobila je na značaju, tako da je u mnogim sektorima proizvodnja povećana.

Na sastanku koji je upriličen u Cazinu, pored redovne problematike i ocjene godine na izmaku, izraženo je također nezadovoljstvo dinamikom isplate poticaja za mlijeko, za III. kvartal ove godine.

Tokom skupa ukazano je na probleme i teškoće s kojim se poljoprivrednici svakodnevno susreću, a prvi čovjek Udruženja, Admir Kahriman je siguran da će se izvršiti preraspodjela novčanih sredstava iz drugih proizvodnji, te da će mljekarima do kraja godine biti isplaćen spomenuti kvartal. Kao je između ostalog kazao, cijeni da su netačni podaci koji se posljednjih dana plasiraju u javnost o velikim viškovima mlijeka u našoj zemlji.

Bilo je riječi i o budžetu za poljoprivredu za narednu godinu, kao i Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarenja novčanih podrški. Definirani prijedlozi i zahtjevi bit će dostavljeni Federalnom ministarstvu poljoprivrede.

Izvor: Biscani.net

Related posts