Bužim: Svečano otvoren putni pravac Čava-Zimonje, dionica Dizdarevića brdo

Načelnik općine Bužim jučer je sa saradnicima i brojnim mještanima presijecanjem vrpce svečano otvorio asfaltirani nekategorisani putni pravac Čava-Zimonje, dionica Dizdarevića brdo u Mjesnoj zajednici Čava.

Riječ je o rekonstrukciji i modernizaciji nekategorisanog puta koji će za stanovnike ovog dijela općine Bužim imati veliki značaj. Vrijednost projekta iznosi 140.996,63 KM. Projekat je sufinanciran po principu“Marka građani-marka Općina“. Izvođač radova je bužimska firma “Kov-Grad” Bužim.

“Put u našem zaseoku ukupne dužine od 998 m asfaltiran je uz podršku i pomoć lokalne zajednice i nas mještana. Želim kazati da je ugovor potpisan na 753,31 m ali mještani i općinski načelnik našli su način da se obezbijedi razlika od 25.000,00 KM i tako se dodatno asfaltiralo 244,69 m. Svima smo zahvalni koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji ovog za nas značajnog projekta. Zadovoljni smo sa izvođačem radova, put je jako kvalitetno urađen”, istakao je predsjednik građevinskog odbora Meho Dizdarević.

„Čava-Zimonje, dionica Dizdarevića brdo je samo jedno od naselja u kojima se rade putevi. Asfaltom će ove godine biti obradovani građani skoro u svim mjesnim zajednicama, jer će se graditi ukupno 42 putna pravca, te pored ostalih projekata koji se trenutno rade i nekih koji su u pripremi, Bužim je zasigurno već 2020. godinu obilježio kao godinu uspješnih investicija. Želja mi je da svaki dio općine Bužim, svaka mjesna zajednica ima normalne uslove za život kao što i zaslužuju”, kazao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

Related posts