Bosanski Petrovac: Policija rasvjetlila krađu Veležovih navijača od prošle godine

Krađa koja se desila 11.03.2017.godine na benzinskoj pumpi Energopetrol u Bosanskom Petrovcu, u kojoj je grupa navijača nogometnog kluba Velež iz Mostara prilikom povratka sa utakmice pokrala određenu količinu prehrambeni proizvoda, policijski službenici iz Bosanskog Petrovca poduzeli su niz operativno-taktičkih mjera i radnji te došli do saznanja o licima koja su počinila ovo krivično djelo od kojih i kontrolu vozila i lica – prilikom održavanja nogometne utakmice Jedinstvo-Velež koja je odigrana prekjučer – i tom prilikom identifikovala tri lica koja su počinila navedeno krivično djelo.

Radi se o licu B.T. rođen 1998.godine nastanjen u Mostaru, O.A.rođen 1992.godine nastanjen u Čapljini i licu S.A.rođen 1993.godine, nastanjen u Mostaru i nad kojima su istražitelji OKP PS Bosanski Petrovac zaveli kriminalističku obradu i koji su u potpunosti priznali izvršenje krivičnog djela.

Nakon kompletiranja predmeta, Kantonalnom tužilaštvu USK-a , protiv B.T (1998) , O.A.(1992) i S.A.(1993) bit će dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 286. KZ F BiH krađa.

Related posts