Bomba iz Zagreba: Robert Prosinečki glavni kandidat za novog trenera Dinama

Igor Jovićević trajao je samo sedam utakmica na Dinamovoj kupi, kraće čak i od Nikole Jurčevića, ali takav je život u najvećem hrvatskom klubu. Mamić i njegova svita ne trpe loše rezultate, čak i kad su upakirani u tezu o testiranju mladih igrača kad je naslov u džepu i nema pravog rezultatskog imperativa. Klupa mu se opasno počela tresti još poslije blijedih izvedbi protiv Gorice, Osijeka i Intera, a Rijeka je bila samo kap koja je prelila čašu…

Sad se postavlja pitanje ko će preuzeti vruću modru klupu, a nekoliko imena logično iskače u prvi plan. Prvi i najočitiji kandidat jest bivši trener, a sad sportski direktor i mlađi brat Dinamovog gazde Zoran Mamić. U Dinamo se vratio kao šef sportskog sektora, ali nikog ne bi začudilo kad bi upravo on sjeo na Dinamovu klupu.

U kombinacijama su Željko Kopič i Goce Sedloski, također ljudi iz sistema čije imenovanje ne bi bilo prekomplikovano. Izvori Sportski novosti tvrde kako je Goran Tomić na radaru zbog uspjeha s Lokomotivom, međutim najveća maksimirska želja navodno jest Robert Prosinečki…

Žuti je ime koje bi vjerojatno umirilo navijače, ali on je trenutno u Kayserisporu s kojim radi sjajan posao i čini se kako će ostati u ligi pa treba vidjeti kako legendarni Robi diše.

Modri navodno razmišljaju da li uzeti vršitelja dužnosti do kraja sezone ili odmah zaposliti novog šefa… Sva gore navedena imena, izuzev možda Prosinečkog, bila bi spremna vjerojatno odmah uskočiti na klupu Dinama unatoč tome što je do kraja sezone još samo tri kola, međutim pauza zbog koronavirusa skratit će predsezonu, pa novi trener neće imati puno vremena za uvođenje svojih ideja i moguće dovođenje svojih igrača tako da je logičnije da će odmah angažovati čovjeka koji će Dinamo voditi u sljedećoj sezoni.

Izvor: sport1.oslobodjenje.ba

Related posts