BMW predstavio osvježenu Seriju 1

Promjene u unutrašnjosti i zatamnjeni karoserijski detalji suštinske su novine na Seriji 1 koju će BMW naredne godine zamijeniti novom generacijom.

BMW će prodaju osvježene Serije 1 krenuti početkom jula, a posljednja poboljšanja njihovog premium automobila C segmenta uključuju nekoliko novih boja karoserije, nekoliko novodizajniranih felgi, nove obloge, boje i detalje u unutrašnjosti, ali i tri nove edicije (Edition Sport Line Shadow, Edition M Sport Shadow i M140i Edition Shadow) koje karakterišu zatamnjeni karoserijski detalji. Benzinske i dizelske pogonske opcije nisu mijenjane.

Iza riječi “Shadow” kriju se tamna maska hladnjaka i zatamnjena kućišta prednjih i zadnjih LED svjetala, a kupci koji se odluče za paket M Sport Shadow mogu računati na 18-inčne sive felge i dvije nove boje karoserije (Seaside plava i Sunset narandžasta).

S novom grafikom instrumentne table stigli su i redizajnirani ventilacioni otvori, hromirani tasteri za upravljanje prozorima i redizajnirana centralna konzola. Pored novih materijala za oblaganje kabine, tu je i posljednja generacija iDrive sistema, a navigacionim i nekolicinom drugih sistema upravlja se preko 8,8-inčnog displeja.

Na početku ponude benzinskih motora i dalje je trocilindarska opcija s turbo-punjačem koja se krije iza oznake 116i i raspolaže sa 109 KS. Najsnažniji benzinski model M140i pokreće 6-cilindarski redni turbo motor koji razvija 340 KS. Osnovni dizelski motor u ponudi (116d) iz trocilindarske konfiguracije nudi 116 KS, a najsnažnija dizelska opcija (125d) raspolaže sa 224 KS. Modeli 118d, 120d i M140i opciono se mogu dobiti s pogonom preko obje osovine (xDrive), a u zavisnosti od izabranog modela Serija 1 se može dobiti s ručnim 6-stepenim ili automatskim 8-stepenim mjenjačem.

BMW privodi kraju posao oko nove generacije Serije 1 koja će snagu na podlogu prvi put prenositi preko prednje osovine, a na tržištima širom svijeta trebala bi se pojaviti naredne godine.

Related posts