BMW i zvanično predstavio novu verziju M2 Competition (VIDEO)

BMW je i zvanično predstavio javnosti novu verziju M2 Competition, nasljednika M2 Coupe.

Kao što je i najavljeno dolazi sa 3,0-litarskim M TwinPower rednim šestocilindarskim turbobenzincem iz većih M3/M4 modela.

Razvija 410 KS u rasponu 5.250-7.000 obrtaja po minutu, uz maksimalni obrtni moment od 550 Nm u rasponu 2.350-5.230 obrtaja.

M2 Competition odlikuju nova “bubreg” prednja maska crne boje visokog sjajan, ogromni usisnici za vazduh na prednjem braniku, dodatni hladnjak, adaptivna LED svjetla i novi M retrovizori.

Sa zadnje strane dominira par dvostrukih auspuha izduvnog sistema sa dve klapne električni kontrolisane uz tehnologiju koja ispunjava posljednje standarde emisije štetnih gasova.

Tu je i novi dizajn 19-inčnih lakih aluminijumskih felni uz M Sport kočioni paket sa povećanim diskovima i sivim čeljustima.

Što se tiče unutrašnjosti, tu je M kožni volan sa M1 i M2 dugmadima, nova kontrolna tabla u Black Panel tehnologiji, detalji od karbon-fibera, crveno start/stop dugme i šestostepeni manuelni mjenjač uz opcionalni M automatik sa dvostrukim kvačilom i Drivelogic sistemom (M DCT).

Prema fabričkim podacima M2 Competitoon troši 9,9 l/100 km kombinovane vožnje sa pomenutim manuelcem, a 9,2 sa M DCT.

Od 0-100 km/h ubrzava 4,2s sa M DCT uz maksimalnu brzinu elektronski ograničenu na 250 km/h, dok ograničeni M Driver's Package donosi 280 km/h.

Related posts